Ελλάδα: Εκθεση "Αισθήματα χωρίς τόπους" με άρωμα Νάξου

Με αφετηρία την εικαστική έκθεση με τίτλο "Αισθήματα χωρίς τόπους" και επίκεντρο το ομώνυμο με τον τίτλο του project ποίημα του Γιώργου Αλισάνογλου, ο γνωστός εικαστικός επιμελητής Πάρης Καπράλος συνεργάζεται με τον ποιητή, ανθρώπους του Λόγου και του Θεάτρου, παρουσιάζοντας μία εβδομάδας δράσεων και αναζήτησης των στοιχείων που ενώνουν κάθε προσέγγιση της σύγχρονης εικαστικής έκφρασης. Και όπως επισημαίνει: «Ο στόχος δεν είναι να κάνουμε μία ακόμα έκθεση αλλά να αναδείξουμε με σαφή τρόπο προς το φιλότεχνο κοινό την σύνδεση μεταξύ των τεχνών, με βάση και ενωτικό σημείο τους τον εικαστικό χώρο»

Μία έκθεση που έχει Ναξιώτικο ενδιαφέρον από τη στιγμή που η Φιλίππα Φλώρακα έχει τη τιμή να δει ένα από τα έργα της (βλ "Ιχνος", λάδι σε καμβά από τη σειρά "Θάλασσες") να κοσμεί την πρόσκληση της έκθεσης... Και όπως είναι λογικό δηλώνει και η ίδια τη παρουσία τους... Η έκθεση είναι ομαδική και έχει διάρκεια από την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου έως και την 7η του ίδιου μήνα στη Θεσσαλονίκη.  και όπως διαβάζουμε στην σχετική πρόσκληση (με άρωμα Νάξου για να μην το ξεχνάμε) .. 

Εγκαίνια έκθεσης με θεατρικές εκπλήξεις από την εταιρεία θεάτρου «theatraction»: Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 στις 20:00 (οκτώ το βράδυ).

Αισθήματα χωρίς τόπους / διαστημικές Οδύσσειες. Μια ώρα με τους ποιητές Γιώργο Αλισάνογλου – Γεωργία Τρούλη: Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις 19:00.

Εικαστικό Αναλόγιο – Η Πηνελόπη Βολτέρρα διαβάζει ποιήματα της που γεννήθηκαν μαζί με τα εικαστικά έργα της. Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις 20:00.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Μαρία Σφηνιαδάκη, Κωστής Ατσαλής, Μαριλένα Μπιτζάνη, Κώστας Μεννής, Ειρήνη Βαζούκου, Μαρία Γενιτσάριου, Ζωή Αρβανίτη, Κώστας Σνίππερινγκ, Μαρία Νενάδη, Σπύρος Μεγαλογένης, Ιουλία Μακρή, Πηνελόπη Βολτέρρα, Φιλίππα Φλώρακα, Νίκος Πανταζής, Παυλος Μιχαηλίδης, Ολυμπία Ζήση, Μαρία Σταμάτη, Καληάνθη Βογδοπούλου, Γιώργος Ηλιάδης.

Στις θεατρικές δράσεις συμμετέχουν οι ηθοποιοί Μάρι Χεκιμιάν και Γιάννης Τσιακμάκης.

Συνεχής ενημερώσεις για τις εξελίξεις στην διοργάνωση μπορείτε να αναζητήσετε στο Facebook Event με τίτλο «Αισθήματα χωρίς τόπους SKG».

Η έκθεση διαρκεί 3-7 Δεκεμβρίου 2019 και η Myrό Gallery στην διάρκεια της θα είναι ανοικτή με ελεύθερη είσοδο για το κοινό Τρίτη 20.00 – 23.00, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σάββατο 11.00 – 14.00.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News