Ελλάδα - Γεωργιάδης: Κανονικά τα πανηγύρια αλλά μόνο με καθήμενους (!!!)

Κυκλάδες

Οχι που θα κράταγε... Μα είναι δυνατόν να πηγαίνει ο υπουργός ή ο βουλευτής στο νησί του και να μην έχει πανηγύρι; Οπότε; Εστω και καθήμενος θα απολαύσει το πανηγύρι ή όπως αλλιώς λέγεται.... Σήμερα λοιπόν, αίρεται ο περιορισμός εμβολιαστικής κάλυψης ανά περιοχή που μέχρι σήμερα ήταν προϋπόθεση για τη διεξαγωγή πανηγυριών ανά τη χώρα, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Και μάλιστα είχε δημιουργήσει αρκετά προβλήματα όπως είχαμε αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες σε σχετικό άρθρο. Κι αυτό γιατί στις Κυκλάδες μπορούσαν να γίνουν πανηγύρια ή μουσικές βραδιές στα νησιά που έχουν τον υψηλότερο βαθμό εμβολιασμού. Ητοι: Κέα, Κύθνος, Μύκονος, Σαντορίνη Ανδρος, Πάρος, Μήλος, Σίφνος, Σύρος, Σέριφος, Μύκονος... Δηλαδή στη Μύκονο που έχει 200 μέχρι τώρα κρούσματα αλλά όχι στην Αμοργό που έχει ... μηδέν. Παράλογο έτσι δεν είναι;   

Οπότε; Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας για τα νέα μέτρα στην εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στα πανηγύρια, λέγοντας συγκεκριμένα: «Για τα πανηγύρια καταργείται ο όρος συμπλήρωσης κατά τόπον εμβολιαστικής κάλυψης. Στο εξής επιτρέπονται με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του ιού, ιδίως σε σχέση με τη λειτουργία υπαίθριων αγορών και την καθήμενη μόνο διασκέδαση».

Μέχρι σήμερα, τα πανηγύρια επιτρέπονταν σε περιοχές όπου η εμβολιαστική κάλυψη ήταν στο 50% με μία δόση, και αφού είχαν παρέλθει 14 ημέρες.

Πλέον, αυτός ο όρος καταργείται και για το υπόλοιπο του καλοκαιριού τα πανηγύρια μπορούν να πραγματοποιηθούν κανονικά, υπό τα νέα μέτρα, φυσικά, που ισχύουν για την ψυχαγωγία σε όλη την Ελλάδα. Δηλαδή, χωρίς χορό και μόνο με καθήμενους επισκέπτες. 

Κι εδώ γελάμε... Ποιος θα ελέγχει εάν κάποιος χορεύει; Μα είναι δυνατόν σε πανηγύρι να μείνουν καθιστοί; Οπότε; θα έχουμε είτε τους αστυνομικούς να γυρίζουν σε όλα τα πανηγύρια και να είναι παρόντες ή θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας με τους ...τσιλιαδώρους των πανηγυριών για ώρα ανάγκης. Κατανοητό νομίζουμε. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News