Ελλάδα: Με λαδομπογιά καλύφθηκε έργο του WD στο Πολυτεχνείο

Το έργο του παγκοσμίου φήμης WD κοσμούσε εδώ και κάποια χρόνια την εξωτερική σκάλα της κεντρικής βιβλιοθήκης του κτιρίου.

Όπως έγινε γνωστό, οι υπεύθυνοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισαν να καλύψουν το έργο του παγκοσμίου φήμης street artist WD, που κοσμούσε εδώ και κάποια χρόνια την εξωτερική σκάλα της κεντρικής βιβλιοθήκης του κτιρίου.

Μάλιστα, χρησιμοποίησαν γκρίζα λαδομπογιά - χρώμα που δεν έχει καμία σχέση με το αρχικό αρχιτεκτονικό σχέδιο, που για το ΕΜΠ θα έπρεπε να αποτελεί βασική προϋπόθεση. Η είδηση έχει αρχίσει να κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, με τους χρήστες των social media να δείχνουν την αντίθεσή τους με την εν λόγω κίνηση.

 

 

Πέραν των διαδικτυακών αντιδράσεων, άγνωστος έδειξε την αντίθεσή του γράφοντας με σπρέι πάνω από τη λαδομπογιά την ατάκα "This wall used to have art!".

metsobio.jpg

 

Το θέμα «γκράφιτι» έχει συζητηθεί αμέτρητες φορές από τοπικούς φορείς και πολίτες. Οι απόψεις πάνω στο θέμα διίστανται, αν και στην πραγματικότητα οι περισσότεροι έχουν πρόβλημα, κυρίως, με τα tag -δηλαδή τις υπογραφές του εκάστοτε γκραφιτά- και όχι με το street art. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι σε μια τσιμεντούπολη όπως η Αθήνα χρειαζόμαστε καλλιτέχνες με ιδέες και ταλέντο για να δώσουν λίγο χρώμα στην γκρίζα καθημερινότητά μας.

Ένας από τους street artist που μας έχουν καταφέρει να ομορφύνουν τις μέρες μας με κάποια τρομερά κομμάτια είναι και ο WD, o οποίος κατάγεται από το Μπαλί αλλά τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα. Σίγουρα θα έχετε πέσει πάνω σε κάποιο αφιέρωμα για την κουκουβάγια του Μεταξουργείου, που έγινε viral παγκοσμίως, με τίτλο Knowleadge speaks - Wisdom listens - ρητό του Τζίμι Χέντριξ.