Το Ελληνικό Φως στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ενέκρινε  δαπάνη προκειμένου συντελεστές της κινηματογραφικής ταινίας Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ, να παρευρεθούν στην εκδήλωση με τίτλο «Το Ελληνικό Φως στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη», που θα πραγματοποιηθεί στo Λονδίνο, στον χώρο εκδηλώσεων του «Ελληνικού Κέντρου» (Hellenic Centre) στις 22 Μαΐου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας και την προβολή της το φθινόπωρο του 2017 στους κινηματογράφους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβληθούν σε παγκόσμια πρώτη σκηνές από την ταινία «Νίκος Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή, ενώ ο ίδιος ο σκηνοθέτης, συντελεστές της ταινίας καθώς και ειδήμονες του έργου του Καζαντζάκη, θα μιλήσουν για την ταινία και για το «Ελληνικό Φως» στο έργο του σημαντικού Έλληνα συγγραφέα.

Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Λονδίνο, της Ύπατης Αρμοστείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και της αεροπορικής εταιρείας Aegean Airlines.

Σημειώνεται ότι το 2017 έχει κηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Έτος Νίκου Καζαντζάκη, γιορτάζοντας τα 60 χρόνια από το θάνατο του συγγραφέα. Η ταινία Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ αποτελεί μια ιδιαιτέρως ποιοτική κινηματογραφική παραγωγή, λόγω του ενδιαφέροντος θέματος που διαπραγματεύεται - αυτοβιογραφία του Νίκου Καζαντζάκη-, αλλά και των αξιόλογων συντελεστών της, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας στον τόπο μας. Η διανομή της ταινίας διεθνώς από το φθινόπωρο του 2017, αναμένεται να προβάλλει τη χώρα, με την αναγνωρισμένη διεθνώς σημαντική προσωπικότητα του Έλληνα συγγραφέα αλλά και με τις εικόνες των περιοχών που επισκέφθηκε στη ζωή του (όπως Αθήνα, Νησιά Αιγαίου, Άγιον Όρος, Αίγινα και σαφώς την Κρήτη).

Πηγή: