Επίσκεψη Κινέζων στην Σύρο

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (21/11) στο Δημαρχιακό Μέγαρο, συνάντηση εργασίας μεταξύ της δημοτικής αρχής και αντιπροσωπείας της Κινεζικής Πρεσβείας, με επικεφαλής την Οικονομική και Εμπορική Σύμβουλο κα. Zhou Ruojun, παρουσία της Προέδρου και ενός μέλους του Ελληνοκινεζικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης (ΕΚΙΝΑ) που σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας, στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπεγράφη πρόσφατα.

Στην συνάντηση, παρουσιάστηκε το όραμα και τη στρατηγική του Δήμου στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού, για τους οποίους διαπιστώνεται έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον εκ μέρους της Κίνας, ενώ καθορίστηκε και η ατζέντα της συνάντησης ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Κινέζου Πρέσβη στην Σύρο.

Το σύμφωνο συνεργασίας αφορά σε κοινές δράσεις στους τομείς του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και της επιστήμης και αποτελεί επιστέγασμα των επαφών και της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων κατά το διάστημα των τελευταίων μηνών.

Επιδίωξη της συνεργασίας αποτελεί και η προβολή των μουσείων που φιλοξενούν το πλούσιο αρχαιολογικό, ιστορικό και λαογραφικό υλικό, όπως επίσης και των αρχαιολογικών χώρων που αποδεικνύουν την αδιάλειπτη παρουσία του ανθρώπου στη Σύρο από την προϊστορική εποχή.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τα 1.200 και πλέον νεοκλασικά κτίρια στην Ερμούπολη και στα χωριά της Σύρου, τα οποία ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης επιθυμεί να αναδείξει τουριστικά, καθώς διασώζουν μνήμες από ολόκληρη την ιστορία του νησιού.

Επιπλέον, το Σύμφωνο προβλέπει την ενίσχυση συνεδριακών και εκθεσιακών χώρων, την προβολή του φυσικού περιβάλλοντος, των αγροτικών προϊόντων και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Σύρου.

Τονίζεται δε ότι επιθυμία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης είναι να ενισχύσει τις σχέσεις του με αντίστοιχους κινεζικούς οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη φιλικών, επαγγελματικών, επιστημονικών, κ.ο.κ. σχέσεων ανάμεσα στους πολίτες της Σύρου και τους πολίτες της Κίνας με ενέργειες αδελφοποίησης.

Επίσης ακολούθησε επίσκεψη σε διάφορα αξιοθέατα του νησιού ,ενώ κατέληξαν στο πρώην δημαρχείο Πoσειδωνίας όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας, Δημήτρη Νταλαχάνη.

Η Σύρος, ως πρωτεύουσα των Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, διαθέτοντας ένα τεράστιο ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα μπορεί να αποτελέσει, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις, σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη παγκόσμιων επιχειρηματικών συνεργασιών και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται δυναμικά το τελευταίο διάστημα.

Πηγή: Cyclades24.gr