Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΦύλακες αρχαιοτήτων χωρίς γνώση …αγγλικών

Φύλακες αρχαιοτήτων χωρίς γνώση …αγγλικών

|

Την Μεγάλη Δευτέρα (25/04) ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις 728 θέσεις απασχόλησης κοινωφελούς εργασίας (Πολιτισμός και Αθλητισμός) και τα μέλη της Ένωσης Φύλαξης Αρχαιοτήτων καταγγέλλουν ότι στο διαγωνισμό δεν αναφέρεται η γνώση ξένης γλώσσας (!!!) 

Ξεκινάμε από τα …βασικά. Από τις 15 Απριλίου έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από ανέργους που ενδιαφέρονται να καλύψουν τις 728 θέσεις απασχόλησης κοινωφελούς εργασίας, για φορείς του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που προκήρυξε ο ΟΑΕΔ.  Η διαδικασία υποβολής (μόνο μέσω ηλεκτρονικών αιτήσεων) ολοκληρώνεται στις 12 το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας (25/04) και πρόκειται για θέσεις που εκκρεμούν από το 2015 και γι’ αυτό είναι πεντάμηνης απασχόλησης και όχι οκτάμηνης, όπως είναι, πλέον, τα νέα προγράμματα που προκηρύσσονται.

Που είναι το παράξενο τώρα; Μα στο γεγονός ότι όπως ανακοίνωσαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Φύλαξης Αρχαιοτήτων οι θέσεις που προκηρύσσονται δεν πληρούν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα. Και ποια είναι αυτά; Μα η γνώση ξένης γλώσσας (!!!)  

Ας δούμε αναλυτικά την επιστολή των Αρχαιοφυλάκων..
«
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 728 θέσεις φυλάκων στο Υπουργείο Πολιτισμού, μέσω ΟΑΕΔ. Στο προσοντολόγιο του προγράμματος η ειδικότητα ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων αναφέρεται ως ΔΕ Βοηθητικού προσωπικού φύλαξης. Επιπλέον δεν αναφέρεται στην προκήρυξη η γνώση ξένης γλώσσας, η οποία είναι τυπικό προσόν πρόσληψης στον κλάδο, όπως και η προτεραιότητα των αποφοίτων του ΙΕΚ «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων».

Η ΠΕΥΦΑ καταγγέλλει την συγκεκριμένη προκήρυξη η οποία παραβαίνει τον Οργανισμό του ΥΠ.ΠΟ.Α., καθώς ο τελευταίος δεν προβλέπει θέσεις βοηθητικού προσωπικού φύλαξης και καταργεί τα τυπικά προσόντα πρόσληψης του κλάδου.

Με ξεκάθαρη παρέμβαση η ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. προσπαθεί να εξασφαλίσει προσωπικό φύλαξης για τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, παρακάμπτοντας το προσοντολόγιο του κλάδου, χωρίς καμία εξειδίκευση και χωρίς κανένα περαιτέρω προγραμματισμό για τις ελλείψεις στην φύλαξη και κατ’ επέκταση στη λειτουργία Αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων σε όλη την Ελλάδα.

Η ΠΕΥΦΑ ζητά την απόσυρση της συγκεκριμένης προκήρυξης του ΥΠ.ΠΟ.Α. και την αποκατάσταση του προσοντολογίου, όσο και του τίτλου της ειδικότητας. Δεν επιτρέπετε καμία Πολιτική Ηγεσία να αυθαιρετεί απέναντι στον κλάδο μας και να εφαρμόζει πρακτικές που μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω, υποβαθμίζοντας την πορεία και εξέλιξη που κατακτήσαμε μετά από πολυετείς προσπάθειες, για την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες. Είναι αδιανόητο να προσλαμβάνονται σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους υπάλληλοι, χωρίς γνώση τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας.

Η ΠΕΥΦΑ θα προσπαθήσει με κάθε νόμιμο τρόπο να αποτρέψει και να ανατρέψει αυτή την αλλόκοτη και παράνομη έμπνευση, ανίκανων και άσχετων υπαλλήλων και υπηρεσιών που εμπλέκονται σ’ αυτή την διαδικασία».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες