Χορός, χάρη, γοητεία

Ήταν μία ξεχωριστή βραδιά… Αλλιώτικη από τις άλλες. Εσπερίδα χορού… Μάλιστα. Στη σχολή Ουρσουλινών. Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου. Ενδιαφέρον ακούστηκε. Ειδικά όταν γνώριζες ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές; Ο Σύλλογος Γυναικών Νάξου. Όχι γιατί αποτελείται από ιδιαίτερα γοητευτικές κυρίες αλλά γιατί ξέρεις ότι μέχρι σήμερα με ότι έχουν καταπιαστεί τα έχουν καταφέρει περίφημα. Το εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο από τη στιγμή που δεν υπάρχει προηγούμενο στο χώρο του την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Τα Χριστούγεννα είναι μία δύσκολη εορτή. Κυρίως οικογενειακή. Όμως, ήρθε η ώρα η Νάξος να ανοίξει τα …σπίτια της. Να ξεφύγει από την εσωστρέφεια. Και ο Σύλλογος Γυναικών τα κατάφερε.

Η βραδιά άγγιξε αυτό που θα λέγαμε «ονειρική». Η προσέλευση του κοινού κάτι περισσότερο από εντυπωσιακή. Περίμεναν περίπου 150 άτομα με βάση τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και τελικά έφτασαν τους 200 (!!!) Απόλαυσαν έναν καταπληκτικό μπουφέ από το Korres Kettering με εντυπωσιακά εδέσματα αλλά αυτό που έκλεψε την παράσταση ήταν το …φοντύ σοκολάτας, οι λουκουμάδες που ακολούθησαν ως επιδόρπιο και βέβαια η σαγκριά ([προσφορά από το γλυκοπωλειο ΣΕΡΜΠΕΤΙΑ).

Όμως, καλή η ικανοποίηση του στομαχιού, ακόμη καλύτερη η ικανοποίηση των αισθήσεων μέσα από τις χορευτικές ικανότητες των μελών του Συλλόγου. Με την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων Ξένου (Διονύσης) και Αναγνώστου οι μεγάλες πρωταγωνίστριες της βραδιάς έδειξαν ότι έχουν εμπεδώσει άριστα τα μαθήματα που κάνουν εδώ και τρία χρόνια και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις επαγγελματίες χορεύτριες. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι αρκετά από τα μέλη του Συλλόγου έχουν δώσει παραστάσεις στα πλαίσια των εκδηλώσεων της σχολής χορού Μαίρης Κατσικάρη – Μαρκοπουλιάτη με την οποία συνεργάζονται εδώ και τρία χρόνια.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα μέλη του Συλλόγου και δη η πρόεδρος κα Αγγελική Γρατσία δέχτηκε όχι μόνο συγχαρητήρια για την εκδήλωση αλλά και την επιθυμία να γίνουν κι άλλες εκδηλώσεις στο άμεσο μέλλον… Μάλιστα, ο σύλλογος λειτουργεί και τμήμα αρχαρίων για όσους και κυρίως όσες θέλουν να μάθουν τα μυστικά του χορού.

Και τέλος να αναφέρουμε ότι ο Σύλλογος εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την παραχώρηση της αίθουσας στη Σχολή Ουρσουλινών (σ.σ. η πρόεδρος κα Γρατσία αναφέρθηκε στην ιστορία της Σχολής και του κτηρίου στην εισαγωγή που έκανε πριν αρχίσει η χοροεσπερίδα) και βέβαια τους χορηγούς της εκδήλωσης.

Όμως, το πιο σημαντικό το αφήσαμε για το τέλος. Και δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι η βραδιά είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα και μαζεύτηκαν αρκετές προσφορές «αγάπης» στον κουμπαρά του ειδικού Σχολείου Αγ. Θαλελαίου.

Ποιοι ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές της βραδιάς;

Χοροδιδάσκαλος latin του Συλλόγου Γυναικών Νάξου: Διονύσης Ξένος

Παρουσιαστής της βραδιάς:  Δημήτρης Αναγνώστου (χοροδιδάσκαλος Street Latin)

Πιάνο:  Δήμητρα Γρατσία

Ήχος & φωτισμοί: Νίκος Κουτελιέρης

D.j : Μανώλης Μελισσουργός

Tumbao Instructor:  Σπύρος Ξένος

Χόρεψαν latin 

Διονύσης Ξένος

Δημήτρης Σιδερής

Κρίστυ Κρητικού Σιδερή

Άννα Ραγκούση

Μιράντα -Καλομοίρα Πολυκρέτη

Κική Ημέλλου

Έλενα Μπελτραμέτη

Αγγελική Γρατσία

Χόρεψαν Street Latin

Δημήτρης Αναγνώστου

Αθανασία Κοσμόγλου

Ελένη Τζαννετή

Μαίρη Μανέλη

Μαριγούλα Φακουρέλη

Ελένη Μανωλά