Η Νάξος πάει … «Νύχτες Πρεμιέρας» (και αφίσα)

Η Νάξος μπορεί να νιώθει υπερήφανη… Κι αυτό γιατί θα εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά στο κορυφαίο επί ελληνικού εδάφους Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Ο λόγος για το 21ο Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας» που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 4 Οκτωβρίου σε τέσσερις κινηματογράφους (Δαναός, Odeon 1, Odeon 2 και  Ideal) και αποτελεί το γεγονός της χρονιάς για τους σινεφίλ. Τι δουλειά έχει η Νάξος; Πολύ απλά θα φορέσει τις …δάφνες της και θα πάρει μέρος στο διαγωνιστικό Τμήμα και δη το τομέα «Ελληνικές Μικρές Ιστορίες» με την ταινία μικρούς μήκους «2015» των Βαγγέλη Παπαδόπουλου και Κώστα Μαθιουλάκη.

Αν η τι άλλο, η καλύτερη δυνατή τιμή στα παιδιά αυτά που μαζί με τον Λιλή Κατσούρη (μουσική) και Μανώλη Λατίνα (ηθοποιός) έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να αποδώσουν μία ταινία που τους εκφράζει.

Η ταινία «2015» θα προβληθεί το απόγευμα της 1ης Οκτωβρίου (17:45) στον κινηματογράφο «Δαναό 1» μαζί με έξι ακόμη ταινίες μικρού μήκους και συνολικά θα διαγωνιστούν 66 ταινίες (και ντοκιμαντέρ) που συμμετέχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα, διεκδικώντας 6 διαφορετικά Βραβεία.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η ταινία των Παπαδόπουλου – Μαθιουλάκη έχει κριθεί ως 1η επιλαχούσα για να προβληθεί και στο φεστιβάλ «5ο Micro μ Festival” που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου με 15 ταινίες που διαγωνίζονται ταυτόχρονα ανά την Ελλάδα για την ψήφο του κοινού. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδος, Πτολεμαΐδα, Βέροια, Ξάνθη, Κέρκυρα και Παρίσι δίνουν ραντεβού και για μια στιγμή γίνονται μια πόλη, ένα μεγάλο σινεμά.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News