Η Πάρος αποκαλύπτεται μέσα από τους "Θησαυρούς της Ευρώπης" (ΒΙΝΤΕΟ)

Mε επίκεντρο την Εκατονταπυλιανή, η Πάρος «πρωταγωνιστεί» σε γαλλικό ντοκιμαντέρ της εταιρίας παραγωγής Roche Production, με θέμα «Οι Θησαυροί της Ευρώπης» που μεταδόθηκε πρόσφατα από το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Fox καθώς και από τα γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα VOYAGES, TV5 Monde και το National Geographic.

Τα «γυρίσματα» έγιναν πέρυσι στο νησί έπειτα από συνεργασία του Δήμου Πάρου, του Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας και της MTC GROUP.

Το ντοκιμαντέρ, διάρκειας 51 λεπτών, ήταν αφιερωμένο στην Ελλάδα και μάλιστα τις Κυκλάδες και παρουσιάζει τον πολιτισμικό και φυσικό πλούτο των Κυκλάδων μέσα από πέντε θεματικές ενότητες (πορτρέτα κατοίκων, φύση κ.τ.λ.).

Στο μεταξύ, με στόχο τον ποιοτικό Τουρισμό αλλά και εξειδικευμένες μορφές που θα συμβάλλουν και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, ο Δήμος Πάρου εγκαινιάζει τον Ιανουάριο την εκστρατεία της νέας χρονιάς με συμμετοχές στις εκθέσεις της Βιέννης (FERIEN MESSE 11-14 Ιανουαρίου 2018 -Γενικού Τουρισμού, 850 εκθέτες, 150.000 επισκέπτες) και του Ντίσελντορφ (ΒΟΟΤ 20-28 Ιανουαρίου 2018- Θαλάσσιος Τουρισμός, surfing, diving, 68 χώρες, 1822 εκθέτες, 241.130 επισκέπτες), ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί η διανομή υλικού στα πλαίσια επαγγελματικών συναντήσεων και στην έκθεση «NEW YORK TIMES TRAVEL SHOW».

Η αυστριακή, αμερικανική αλλά και η γερμανική αγορά εκδηλώνουν σοβαρό ενδιαφέρον για κυκλαδικούς προορισμούς, ειδικά για όσους διαθέτουν πλούσιο τουριστικό προϊόν όπως η Πάρος.

Ευχαριστούμε θερμά το ΔΣ, τους κληρικούς, και το προσωπικό του Ι.Π. Παναγία Εκατονταπυλιανή για την αγαστή συνεργασία τους καθώς και την κ. Καλογιάννη για την βοήθειά της.

Χρήστος Χριστόφορος, αντιδήμαρχος Πάρου 

Δείτε το βίντεο

Πηγή: