Ιακ. Καμπανέλλης: "Ενα παραμύθι που έγινε παιχνίδι"

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης παρουσιάζει το δρώμενο ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

Με αφορμή το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ, παίξαμε, ζωγραφίσαμε, αυτοσχεδιάσαμε και τώρα θα σας παρουσιάσουμε ένα δρώμενο που προέκυψε μέσα από τα παιχνίδια και τις δράσεις που κάναμε αυτό το καλοκαίρι. Ένα δρώμενο, που έχουν εμπνευστεί τα παιδιά μέσα από τις συναντήσεις τους με την ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα Γεωργία Παρασκευά.

Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 12.00

Σας περιμένουμε με χαρά. - Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εργαστήρι θεατρικής Γραφής 

Παράλληλα για 3η σερί χρονιά  πραγματοποιείται (έχει ξεκινήσει από χθες) εργαστήρι δημιουργικής θεατρικής γραφής, με τη θεατρική συγγραφέα Νίνα Ράπη. Και όπως διαβάζουμε στην σχετική πρόσκληση"Η μικρή φόρμα είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση. Μέσα σε λίγο χρόνο καλείσαι να παρουσιάσεις μια ιδέα, μια κατάσταση, έναν κόσμο. Αυτός είναι ο στόχος μας.  Σημαντικοί συγγραφείς έχουν ασχοληθεί με το είδος π.χ. Καμπανέλλης, Ζιώγας, Κάρολ Τσέρτσιλ, Πίντερ, Μπέκετ. Μέσα από παρουσιάσεις, συζητήσεις, ανάλυση παραδειγματικών κειμένων, ασκήσεις και εποικοδομητική κριτική, με επίκεντρο τις βασικές αρχές της θεατρικής γραφής όπως κτίσιμο χαρακτήρων, δραματουργική σύγκρουση, κατασκευή σκηνών, δομή & ύφος, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν το πρώτο σχέδιο ενός νέου κειμένου με σκηνικές δυνατότητες (π.χ. ένα μονόπρακτο)." 

Πότε: Κυριακή 2 και Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 
Ώρες: 19.00 – 22.00
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News