Ηρακλειά: Ξεκινάει το διήμερο φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς»

Ενα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της Ηρακλειά ήταν ο Φάνης Γαβαλάς με σημαντική ιστορία στο τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης... Το έργο του σημαντικό για το πανέμορφο μικρό νησί των Μικρών Κυκλάδων και όπως ήταν λογικό, οι ... απόγονοί του φρόντισαν μέσα από το Φεστιβάλ "Φάνης Γαβαλάς" να τιμούν τις δράσεις που έγιναν επί των ημερών του... Σε συνδυασμό δε με την γιορτή του Αγίου Ιωάννη και την πορεία στο σπήλαιο του νησιού, η Ηρακλειά προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους επισκέπτες... Και έχουμε ένα φεστιβάλ για όλα τα γούστα. Και για τους ανθρώπους της μουσικής αλλά και για τους λάτρεις των παραδοσιακών παιχνιδιών από τη στιγμή που έχουμε τις ... μπίλιες. 

Ας δούμε τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από την κοινότητα Ηρακλειάς με την υπογραφή του Αντιδημάρχου Γιάννη Γαβαλά και με αναφορά στο γεγονός ότι η κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι από τον Νεκτάριο Κωβαίο στην σελίδα του Συνδέσμου Ηρακλειωτών.. 

Οπως διαβάζουμε...  Η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλειάς υπό την αιγίδα του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, διοργανώνει και φέτος το Φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς», την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Αυγούστου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/8/2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 9.30 μ.μ.:

Νησιώτικο γλέντι με τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΙΓΑΛΑ
και τον ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΣΣΑΛΟ

ΠΕΜΠΤΗ 29/8/2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 6.00 μ.μ.:

Πρωτάθλημα «Μπίλιων» για όλους

ΕΊΣΟΔΟΣ ΕΛΕΎΘΕΡΗ

*Στις 28/8/2018, παραμονή της γιορτής του Αγ. Ιωάννου του Πρόδρομου, γίνεται εσπερινός στη μεγάλη αίθουσα του ομώνυμου σπηλαίου. Οι πιστοί μεταφέρουν την εικόνα του Αγίου στο σπήλαιο από νωρίς το πρωί και περιμένοντας τον εσπερινό, εξερευνούν το σπήλαιο και απολαμβάνουν πικνίκ στις σκιές των φίδων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News