Καράβια που δεν φοβήθηκαν

Η Άγονη Γραμμή Γόνιμη σε συνεργασία με την εικαστικό Christianna Economou, την κοινότητα της Σχοινούσας και τον Σύλλογο Νέων του νησιού , σας προσκαλούν στα εγκαίνια και στην παρουσίαση του προγράμματος «Καράβια που δεν φοβήθηκαν». Εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν το πρωί του Σαββάτου... 

Απευθυνόμενη στο ευρύ Ελληνικό κοινό, που αγαπάει την Ελλάδα, την παράδοση, την τέχνη και την θάλασσα, η εικαστικός έκανε ένα ανοιχτό κάλεσμα στα παιδιά του νησιού αυτού να συνεργαστούν μαζί της και να αναπαλαιώσουν μέσω της τέχνης ένα εγκαταλελειμένο καΐκι. Σκοπός του εγχειρίματος αυτού είναι να διευρυνθεί το μήνυμα γύρω από την διάσωση ελληνικών παραδοσιακών τεχνικών στην Ε.Ε. Στόχος δεν είναι η επαναλειτουργία και πρακτική χρήση του σκαριού αυτού αλλά η επαναπροσδιόρησή του και ο μη συμβατικός τρόπος χρήσης του, στη στεριά αυτή τη φορά, ως έργο τέχνης. Για την δουλειά της Οικονόμου μπορείτε να δείτε εδώ 

Η Οικονόμου έχοντας βαθιά αγάπη για τις παραδοσιακές τεχνικές της Ελλάδας και χρησιμοποιώντας ως κινητήριο δύναμη το παρελθόν και τη μνήμη στη δουλειά της, αποσκοπεί στην διεύρυνση του project αυτού και στα υπόλοιπα νησιά των Μικρών Κυκλάδων (Ηρακλειά, Κουφονήσι, Δονούσα) έτσι ώστε ακόμη και με αυτόν τον ενναλακτικό τρόπο να σωθούν για τις επόμενες γενιές αυτά τα κειμήλια. 

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι εικαστικές δημιουργίες των παιδιών του νησιού που έγιναν με την καθοδήγηση της εικαστικού γύρω από την ιστορία των καικιών και του νησιού και των μύθων της θάλασσας.

Το πρόγραμμα του Πολιτισμού της Άγονης Γραμμή Γόνιμης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη της Ευρωπαικής Ένωσης, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του μη κερδοσκοπικού σωματίου Δεσμός - Desmos.

Μέγας Χορηγός: Blue Star Ferries

Κύριος Χορηγός: Ελληνικά Πετρέλαια

Χορηγοί: Ίδρυμα Μποδοσάκη, Wind, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελαίς, Unilever, ΔΕΔΔΗΕ, Siemens, ELPEN

Την ημέρα των εγκαινίων θα ακολουθήσει γιορτή με ντόπιο ρακί και φάβα !!!