Κέα: Στόλισαν το δέντρο της ανακύκλωσης

Σε κλίμα εορταστικό μπαίνει από την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη η Κέα. και όπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης "Ελάτε να μοιραστούμε μαζί τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, στιγμές χαράς και αλληλεγγύης.  Σας περιμένουμε όλους να δημιουργήσουμε παρέα, να διασκεδάσουμε, να στολίσουμε το νησί μας, να παρακολουθήσουμε θεατρικά δρώμενα, να απολαύσουμε μουσική, παραμύθια, προβολές, κεράσματα και να συμμετέχουμε με αλληλεγγύη στα bazaar που διοργανώνονται. Ελάτε να ψάλλουμε μαζί τα τοπικά κάλαντα και να γιορτάσουμε τον ερχομό του νέου έτους. Μαζί θα μεταφέρουμε το γιορτινό κλίμα σε κάθε γωνιά του νησιού!" Χαρακτηριστικό είναι ότι την παραμονή του Νέου Ετους όλοι μαζί ψάλλουν τα τοπικά κάλαντα, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 6 Ιανουαρίου με την καθιερωμένη κοπή πίτας και τον αγιασμό των Φώτων... 

Να πούμε πάντως ότι χθες, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου είχαμε τον στολισμό του δέντρου, του δέντρου της ανακύκλωσης... Και όπως διαβάζουμε " Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων για την ανακύκλωση, σήμερα, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, συγκεντρωθήκαμε στην Κορησσία για να στολίσουμε το δέντρου της ανακύκλωσης. Τα σχολεία του νησιού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και συμμετείχαν με πολύ χαρά. Όλα τα στολίδια που μπήκαν στο ξεχωριστό αυτό δέντρο ήταν χειροποίητα και από ανακυκλώσιμα υλικά. Τα παιδιά με πολλή φαντασία και δημιουργική διάθεση παρουσίασαν ευφυέστατα στολίδια, μοναδικά όσο και εκείνα.

Το δεντράκι βρίσκεται έξω από το Πνευματικό Κέντρο Στυλιανός Ρέστης, θυμίζοντας στα παιδιά και τις οικογένειες τους τι πραγματικά μπορεί να γίνει όταν υπάρχει καλή συνεργασία και οικολογική συνείδηση, σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητα".

Δείτε στο τέλος του άρθρου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Κέας 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News