Κέα - «ΣυμβαδίΖουμε»: Δράση προληπτικής συντήρησης στην Αγία Ειρήνη

Κυκλάδες - Κέα

Στο πλαίσιο του έργου «ΣυμβαδίΖουμε»* και των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών, η diadrasis σε συνεργασία με το Δήμο Κέας και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ, διοργανώνουν μία εθελοντική δράση πολιτών στην περιοχή Βουρκάρι, πλησίον του αρχαιολογικού χώρου της Αγίας Ειρήνης. Πότε; Την Κυριακή 17 Απριλίου από τις 11 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι... 

Σκοπός της εθελοντικής δράσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας στην προστασία των μνημείων, δρώντας στον περιβάλλοντα χώρο της Αγίας Ειρήνης. Στο πλαίσιο της δράσης οι πολίτες θα χαρτογραφήσουν τους κινδύνους και τις απειλές των μνημείων από τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής και θα απομακρύνουν καύσιμη ύλη (απορρίμματα, σπασμένα κλαδιά κ.ά.) πλησίον του αρχαιολογικού χώρου ως μέτρο πρόληψης των πυρκαγιών πριν τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Αγίας Ειρήνης επιλέχθηκε κατόπιν διαβούλευσης μεταξύ της δημοτικής αρχής, των πολιτών, και εκπροσώπου του ΥΠΠΟΑ στο σεμινάριο προληπτικής συντήρησης σε τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους της Κέας.

*Το έργο «Συμβαδίζουμε» εντάσσεται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα: Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες δράσεις 2021 του Πράσινου Ταμείου.

 

Περίοδος υλοποίησης: Κυριακή, 17 Απριλίου 2022

Ώρα: 11:00  – 13:00

Χώρος διεξαγωγής: πλησίον του Αρχαιολογικός  χώρος Αγίας Ειρήνης

Τηλέφωνο επικοινωνίας: Άννα Ποδόγυρου 6978818482

http://www.diadrasis.org/el/research/simvadizoume

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News