Κουφονήσια: "Επι-μένοντας Αιγαίο" και απόψε (19:00) μία όμορφη συναυλία

Στο μεγάλο «χάρτη» των, εκτός Αθηνών, εκπαιδευτικών και κοινωνικών εκδηλώσεων και συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ξεχωριστή θέση έχουν και φέτος τα νησιά μας.

«(Επι)μένοντας Αιγαίο» είναι ο τίτλος και το… περιεχόμενο μίας σειράς δράσεων που απευθύνονται στους κατοίκους της ελληνικής νησιωτικής περιφέρειας, οι οποίοι επιμένουν να μένουν στα νησιά και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με όλες τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται.

Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται χάρη στην υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και με την αμέριστη φροντίδα των τοπικών φορέων.

Κατά τον πρώτο απόπλου του φετινού Φθινοπώρου, το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α. (Βαγγέλης Σταθουλόπουλος-φλάουτο, Χριστίνα Παντελίδου-όμποε, Σπύρος Μουρίκης-κλαρινέτο, Γρηγόρης Ασωνίτης-κόρνο, Οδυσσέας Μπάσσιος-φαγκότο) θα βρεθεί στη Φολέγανδρο και τα Κουφονήσια, με συναφή αποστολή (πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συναυλιών).

Μαζί τους θα συμπράξει ο διακεκριμένος Γερμανός κλαρινετίστας, Nicolai Pfeffer.

Σήμερα Πέμπτη 31/10 και ώρα 19:00 η Κρατική Ορχήστρα θα πραγματοποιήσει συναυλία στον Χώρο Πολιτισμού και Αθλητισμού Κουφονησίων !!

Με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Σε συνεργασία με το Δήμο Φολεγάνδρου και την Κοινότητα Κουφονησίων Σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Koufonisia Classical

Το πρόγραμμα «(Επι)μένοντας Αιγαίο» εντάσσεται στο πολύ μεγαλύτερο και πλουραλιστικό πρόγραμμα που εκπροσωπεί την εκπαιδευτική και κοινωνική αποστολή της Ορχήστρας, αποστολή εξίσου σημαντική με το καλλιτεχνικό έργο της, η οποία έχει την πεποίθηση ότι η μουσική δεν είναι μία πολυτέλεια προορισμένη μόνον για μυημένους ή προνομιούχους, αλλά ένα αγαθό στο οποίο μπορούν και πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι. 

Δελτιο Τύπου - Ευχαριστούμε για την κεντρική φωτογραφία από την σελίδα του Αντώνη Κωβαίου στο facebook 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News