Κουφονήσια: Γιορτή και γνωριμία με το θέατρο Σκιών

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η νέα χρονιά για τους μικρούς μας φίλους, τα παιδιά κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Κουφονήσι… Πήραν τα εύσημα από τα μέλη της «Κιβωτός του Κόσμου» για την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία συνέλεξαν στη διάρκεια των εορτών και τα πρόσφεραν με όλη την αγάπη τους προς τα παιδιά που βρίσκονται στην αγκαλιά του ιδρύματος.

Και σήμερα; Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουφονησίου «Κέρος» που είχε και την ευθύνη για την προηγούμενη δράση, προχώρησε σε μία ακόμη για τα παιδιά του νησιού. Σε συνεργασία με το πλοίο που προσφέρει χαρά και οξυγόνο στο νησί, το «Εξπρές Σκοπελίτης», βρίσκεται από τη Δονούσα, στο νησί ο θίασος θεάτρου σκιών «Ναμαστε» και θα παρουσιάσει στο Πολυχώρο, τη παράσταση «ο Καραγκιόζης, ο Αλέξανδρος και ο καταραμένος οφις». Και όπως είναι λογικό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία μετά το πέρας της δράσης να γνωρίζουν τον Καραγκιόζη, το θέατρο σκιών και θα λάβουν μέρος σε εργαστήριο κατασκευής φιγούρων..

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης τονίζει:

«Με την ευγενική χορηγία: εξπρές σκοπελίτης!!

Αυτήν την Τετάρτη 23/1 σας περιμένουμε όλους να γελάσουμε και να διασκεδάσουμε στο θέατρο σκιών και την παράσταση “ο Καραγκιόζης ο Αλέξανδρος και ο καταραμένος όφις”

Μετά το τέλος της παράστασης ακολουθεί γνωριμία των παιδιών με τις φιγούρες , τις τεχνικές του θεάτρου σκιών, τις ερωτήσεις των παιδιών σύντομη αναφορά στην ιστορία του, Επίσης, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο κατασκευής χάρτινης χρωματιστής φιγούρας!»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News