Κουφονήσια: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η καθιερωμένη Γιορτή του Ψαρά

Μα είναι δυνατόν; Τα Κουφονήσια μπορεί να έχουν ως σημείο αναφοράς την Κέρο και το Δασκαλιό και την ιστορική σημασία που έχει αναπτύσει, όμως η βάση της οικονομίας δεν είναι άλλη από την αλιεία... Κ¨ατι που σημαίνει ουκ ολίγοι ψαράδες. Μάλιστα, καποια στιγμή, με βάση τα στατιστικά, τα Κουφονήσια είχαν περισσότερα καϊκια σε σχέση με τους κατοίκους και τους απασχολούμενους με το ψάρεμα. Οπότε; Δεν θα μπορούσε να λείπει από το ρεπερτόριο και η γιορτή του Ψαρά. Το πιο σημαντικό γεγονός του καλοκαιριού...

Κι έχει καθιερωθεί να γιορτάζει η ημέρα του Ψαρά στα Κουφονήσια, το Σάββατο πριν από την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Και όπως αναφέρουν και οι διοργανωτές (σ.σ. πάντα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουφονησίων, ο Κέρος) "όσο μπορείτε πιείτε και χορέψτε... Η μουσική θα παίζει έως εξαντλήσεως όλων..." Και σε ένα νησιώτικο περιβάλλον με τους ψαράδες να γεμίζουν τις αποβάθρες και τα ψαροκάικα την θάλασσα, θα ήταν αδύνατο να λείψει ‘Η Γιορτή του Ψαρά”.

Και η οποία όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ήταν λαμπρή... Απ όλες τις Μικρές Κυκλάδες και τη Νάξο ταξίδεψαν (παρά τον καιρό που ήταν ...φορτωμένος) ώστε να είναι άπαντες συνεπείς στο ραντεβού. Από τους πολιτικούς (βλ Ιωάννη Μαργαρίτη, Επαρχο και Αντιπεριφερειάρχη, τον Δημήτρη Λιανό νέο Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έως τους τοπικούς άρχοντες και δημοτικούς συμβούλους) έως τους καλλιτέχνες και γενικά τους ανθρώπους που λατρεύουν το γλέντι... Κι αυτό κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες.. 

και όπως διαβάζουμε στην σχετική ανάρτηση από την σελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουφονησίων, ο Κέρος " Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «Γιορτή του Ψαρά» στο Κουφονήσι κι εφέτος. Τα συγχαρητήρια και τα χαμόγελα του κόσμου μας γέμισαν χαρά και δύναμη για να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας!

Η υπόθεση του πολιτισμού είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες σε μια ευνοούμενη δημοκρατία. Είναι ένα στοίχημα που καλούμαστε να το κερδίσουμε με μόνο όπλο τον εθελοντισμό μας. Ή θα μοιραστούμε το όνειρό μας όλοι μαζί ή όλοι μαζί θα χαθούμε.Ευχαριστούμε το χορευτικό συγκρότημα "Ένωση νησιωτών Αιγαίου" με την παρουσία τους στη γιορτή μας.

Και ένα μεγάλο ευχαριστώ και τα συγχαρητήριά μας για την άψογη παρουσία τους στα χορευτκά συγκροτήματα του νησιού μας και στο δάσκαλό τους κ. Νίκο Κορδώνη

Ευχαριστούμε το μουσικό συγκρότημα Λευτέρη μπαφάλουκο, Παρασκευα Ρούσσο Γιαννη μπαφαλουκο, Νίκο Κάραλη"

Και ο κος Κορδώνης με τη σειρά του έστειλε το δικό του ευχαριστώ κι αυτό γιατί ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα της χρονιάς... " Μία χορευτική χρονιά έφτασε στο τέλος της και περιμένουμε πάλι την επόμενη!!!! Θα ήθελα να εκφράσω μέσα από την καρδιά μου ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους χορευτές από το τμήμα του προνήπιου μέχρι τους ενήλικες!!! Χορευτές που σέβονται όχι μόνο την παράδοση του Κουφονησίου αλλά και όλης της Ελλάδας και των περιοχών που υπάρχει Ελληνισμός!!!! Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους κατοίκους του Κουφονησίου που ΠΑΝΤΑ είναι με το χαμόγελο στο πρόσωπό τους απέναντί μου!!! Ενα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην πρόεδρο και στο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουφονησιωτών "Η ΚΕΡΟΣ" για την συνεργασία και για το ότι τους ζητούσα για τις ανάγκες των παραστάσεων και των μαθημάτων ποτέ δεν μου είπαν οχι!!! 
Καλή αντάμωση στον Οκτώβρη!!!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News