Κραυγές από τον Βυθό

Καινούριο έργο  δημιούργησε ο Wild Drawing στην Νάξο αφιερωμένο στους πρόσφυγες. Το έργο βρίσκεται στην κορυφή του "στοιχειωμένου" ξενοδοχείου στο Αλυκό της Νάξου, στο νοτιότερο σημείο του νησιού που εδώ και χρόνια είναι εγκαταλελειμμένο. 

Ο καλλιτέχνης μίλησε στην ιστοσελίδα LIFO.gr για το νέο του έργο και σημείωσε ανάμεσα στα άλλα ότι:   «Το θέμα το εμπνεύστηκα από όλα αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν, ειδικά τους τελευταίους μήνες στη Μεσόγειο. Άνθρωποι κυνηγημένοι από τον πόλεμο και με ανύπαρκτες πια ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στις πατρίδες τους εγκαταλείπουν τη γη τους για καλύτερες μέρες. Δυστυχώς συχνά οι ζωές των ανθρώπων αυτών, γιατί πάνω από όλα είναι άνθρωποι, τελειώνει δραματικά στα νερά της Μεσογείου. Κι αν τα καταφέρουν, βρίσκονται αντιμέτωποι με αφιλόξενες κοινωνίες κι ακόμη πιο αφιλόξενα κράτη... Ελπιδοφόρα εξαίρεση του κανόνα βέβαια, αποτελεί η αλληλεγγύη από μέρος της κοινωνίας τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλήθεια, ποιοι κάνουν αυτούς τους πολέμους και με την υποστήριξη ποιων; Κι εμείς ως άνθρωποι τι κάνουμε γι' αυτούς τους ανθρώπους που τα έχουν χάσει όλα; Αν ήμασταν στη θέση τους πώς θα θέλαμε να μας συμπεριφερθούν οι συνάνθρωποί μας;»   

Το « Screams from the Seabed» ("Κραυγές από το βυθό) είναι το τελευταίο έργο του Wild Drawing. Εχει  καταγωγή από το Μπαλί διαθέτει πτυχία Καλών Τεχνών και Appied Τεχνών. Ξεκίνησε ως καλλιτέχνης του δρόμου το 2000 και από τότε πολλά είναι τα έργα που έχει δημιουργήσει στις μεγαλύτερες πόλεις Αμερικής και Ευρώπης, όπως και στην Ελλάδα με σημείο αναφοράς την Αθήνα

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News