Κυκλάδες (Ιος): Καλοκαίρι 2021 και ασφαλείς διακοπές με τέχνες και πολιτισμό

Κυκλάδες - Ιος

Μια διαφορετική πρόταση διακοπών γεμάτη πολιτισμό και τέχνες προτείνει η Ίος για το καλοκαίρι του 2021. Μέσα από τη σύμπραξη πλήθους εθελοντών, κατοίκων κάθε ηλικίας και σημαντικών καλλιτεχνών, η Ίος επανέρχεται δυναμικά για το φετινό καλοκαίρι μέσα από το Ios Festival https://www.instagram.com/ios__festival/ που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 15 και  25 Αυγούστου στο μαγευτικό νησί του Ομήρου. 

Το IOS Festival, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ιητών και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα συμπεριλαμβάνει πολλές καλλιτεχνικές δράσεις σχετικά με μουσική, εικαστικά, κινηματογράφο, θέατρο, χορό και performance. «Μέσα από τη συλλογική συνείδηση, η Ίος έχει διαγράψει μία εξαιρετική πορεία σχεδόν χωρίς κρούσματα, με ποσοστά εμβολιασμού που υπερβαίνουν το 80%, στοιχεία που μεταφράζονται για το νησί σε ανοδικές κρατήσεις. Η οργάνωση του φεστιβάλ είναι μια απάντηση  από την τοπική κοινωνία της Ίου απέναντι σε όσα έχουν προηγηθεί λόγω των συνθηκών. Για το καλοκαίρι του 2021, ή Ίος που από την αρχαιότητα ενέπνεε καλλιτέχνες και ποιητές, είναι το νησί της ασφάλειας, της θετικής αύρας, της αναπτέρωσης του ηθικού και της ανύψωσης του πνεύματος», δηλώνει ο  Δήμαρχος Ιητών κ Γκίκας Γκίκας.

Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε, η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου δημιούργησε νέα καλαίσθητα βίντεο με έμφαση στον Όμηρο, την Ιστορία και τις Τέχνες με φυσικούς καλοκαιρινούς ήχους https://www.youtube.com/watch?v=EYBVEggiRn4, https://www.youtube.com/watch?v=c2TukwDHbRU που εμπλουτίζουν το φετινό τουριστικό κάλεσμα της Ίου.

Κι όπως διαβάζουμε στη σελίδα του Φεστιβάλ στα social media "Με χαρά και ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε το πρόγραμμα του 1ου IOS Festival που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 εώς τις 25 Αυγούστου στην Ίο. Το IOS Festival θα συμπεριλαμβάνει πολλές καλλιτεχνικές δράσεις και θα πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στο νησί της Ίου. Σε συνεργασία με τον Δήμο Ιητών, σκοπός του Φεστιβάλ είναι να αγκαλιάσει όλο το νησί με τις δράσεις του και να φέρει σε διάλογο όλες τις τέχνες".

Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες σημαντικές δράσεις.

Κυριακή 15/8

Εικαστική́ έκθεση, με την συμμετοχή́ των μαθητών του Δημοτικού́ σχολείουΔήμουΙητών

Δευτέρα 16/8

Live: Nalyssa Green - colorgraphs

Τρίτη 17/8

 Live: Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias

Τετάρτη 18/8

Cinema: Κελαηδούν ΚιΑφού Βρούν Ταίρι - Νικόλας Νταής

The End of Suffering (A Proposal) - ΖακλίνΛέντζου

Πέμπτη 19/8

Cinema: Cosmic Candy - Ρηνιώ Δραγασάκη

The Capsule - Αθηνά ΡαχήλΤσαγγάρη.

Παρασκευή 20/8

Cinema: Περσεφόνη - Κώστας Αθουσάκης

Βella - Θέλγια Πετράκη

Σάββατο 21/8

Live: The Callas, Τέταρτο Πρόγραμμα, Vassilina,  Bhukhurah, Prisma Flower Band

Κυριακή 22/8

Live: CHICKN, ΕπαναστατικόνΌλονΤίποτα

Σεμινάρια: Μουσικής, Χορού, Εικαστικών.

Δευτέρα 23/8

Performance: Ναυσικά Χρυσοπούλου&Βασιλική Μαγκαφώση

Σεμινάρια: Μουσικής, Χορού, Εικαστικών.

Τρίτη 24/8

Performance: ΊριαΒρεττού

Τετάρτη 25/8

Εικαστική έκθεση αφιέρωμα στο Jean-Marie Drot

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News