Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΚυκλάδες - Μύκονος: Δυναμικό παρών στον Ντουμπάι με επίκεντρο τη Δήλο

Κυκλάδες – Μύκονος: Δυναμικό παρών στον Ντουμπάι με επίκεντρο τη Δήλο

|

Η Μύκονος έκανε δυναμική εμφάνιση στο διεθνές κοινό στην Παγκόσμια Έκθεση EXPO2020 DUBAI – Τι είπε ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς 

“…. Σήμερα, το νησί της Μυκόνου χαίρει παγκόσμιας φήμης, καθώς είναι ελκυστικό για νέους, επαγγελματίες επενδυτές και επισκέπτες υψηλού οικονομικού προφίλ που απαιτούν ποιοτικές υπηρεσίες, προσφέροντας στοιχεία για έναν μύθο που όλοι θέλουν να ζήσουν. Ταυτόχρονα, η Μύκονος προσπαθεί να ενισχύσει τη συμβολική της σχέση με τη Δήλο, με στόχο να “αποκαταστήσει” με κάποιο τρόπο την ασυνέχεια της φήμης της Δήλου μετά την πτώση της στο παρελθόν και να κρατήσει το φως του «ιερού νησιού» ζωντανό και δυνατό…”

Αυτό ανέφερε ανάμεσα στα άλλα, ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς σε ομιλία που έκανε το βράδυ της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου, στο Terra Auditorium και στο πλαίσιο της Ελληνικής παρουσίας στην Παγκόσμια Έκθεση EXPO 2020 Dubai.  Μάλιστα, η ομιλία έγινε στα πλαίσια εκδήλωσης με τίτλο «A Universal Narrative of Light – From Apollo’s birthplace, Delos, to a brighter future».

Και έκλεισε την ομιλία του με την πρόταση να έχουμε την “έναρξη στη Μύκονο ενός παγκόσμιου Ετήσιου Φόρουμ με θέμα “Αειφόρος Τουρισμός & ταυτότητα των κοινωνιών”.  Και η Δήλος σημείιο αναφοράς, Αλλωστε παρόν και ο Δημήτρης Αθανασούλης, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων… 

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης μέσω του Δήμου Μυκόνου αναφέρει: 

 mykonos-dubai_01.jpg

Το Υπουργείο Εξωτερικών με την Enterprise Greece και το Δήμο Μυκόνου διοργάνωσαν την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 εκδήλωση με τίτλο «A Universal Narrative of Light – From Apollo’s birthplace, Delos, to a brighter future».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Terra Auditorium (Sustainability District, Expo2020) στο πλαίσιο της Ελληνικής παρουσίας στην Παγκόσμια Έκθεση EXPO 2020 Dubai. Μια έκθεση που την έχουν επισκεφθεί έως σήμερα 15 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ έχει σημειώσει μια έντονη παγκόσμια δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα. Στόχος ήταν η ανάδειξη της σύγχρονης ταυτότητας της Ελλάδας ως χώρα με εξωστρεφή κουλτούρα, την προβολή της αξίας της διεθνούς συνεργασίας, καθώς και τη συμβολή και το αντίκτυπο της επιστήμης, της τεχνολογίας και της τέχνης στον διαπολιτισμικό διάλογο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «A Universal Narrative of Light – From Apollo’s birthplace, Delos, to a brighter future» πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες ομιλίες από τους κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Omar Saif Ghobash, Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κ. Ιωάννη Σμυρλή, Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας καθώς και το Δήμαρχο Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνο Κουκά.

Παρόντες επίσης με ενδιαφέρουσες ομιλίες στο πάνελ ανάμεσα σε άλλους και ο Δημήτρης Αθανασούλης Έφορος Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και η Ελευθερία Ντεκό, σχεδιάστρια φωτισμού. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη, Πρόεδρο και συν-Ιδρύτρια του World Human Forum πού είχε θέμα τη Δήλο. Παρόντες πολλοί σημαντικοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού χώρου από την Ελλάδα και από τον κόσμο καθώς και ο Έλληνας Πρέσβης στα Ηνωμένες Αραβικά Εμιράτα.

Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων των διακεκριμένων ομιλητών, ήταν η αξία του σύγχρονου τοπικού πολιτισμού, της ιστορίας και μυθολογίας μας για την προσέλκυση επισκεπτών, αλλά και την αναβάθμιση της διεθνούς εικόνας της χώρας και ειδικότερα της Μυκόνου.

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν προγραμματισμένες συναντήσεις με στόχο την προώθηση των συμφερόντων του Δήμου Μυκόνου καθώς και της Δήλου.  

Στην ομιλία του o κ. Κουκάς μεταξύ άλλων τόνισε ότι: « Τους τελευταίους αιώνες, το νησιωτικό σύμπλεγμα Δήλου – Μυκόνου έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο εμπορικό σημείο αναφοράς στον τουρισμό για τη φιλοξενία και τη συνύπαρξη των πολιτισμών, ένας τόπος που χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης.

Η Μύκονος έχει “κληρονομήσει” τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της Δήλου, τα στοιχεία του σεβασμού στη διαφορετικότητα κάθε κουλτούρας και την ελευθερία.  

Σήμερα, το νησί της Μυκόνου χαίρει παγκόσμιας φήμης, καθώς είναι ελκυστικό για νέους, επαγγελματίες επενδυτές και επισκέπτες υψηλού οικονομικού προφίλ που απαιτούν ποιοτικές υπηρεσίες, προσφέροντας στοιχεία για έναν μύθο που όλοι θέλουν να ζήσουν.

Ταυτόχρονα, η Μύκονος προσπαθεί να ενισχύσει τη συμβολική της σχέση με τη Δήλο, με στόχο να “αποκαταστήσει” με κάποιο τρόπο την ασυνέχεια της φήμης της Δήλου μετά την πτώση της στο παρελθόν και να κρατήσει το φως του «ιερού νησιού» ζωντανό και δυνατό.

Το φως στις Κυκλάδες, όπως και η θάλασσα που μας περιβάλλει, είναι στοιχεία ενός τόπου με έναν πολιτισμό με ανοιχτούς ορίζοντες.

Και είναι αυτή η κουλτούρα που χρειάζεται επικοινωνία, επεξεργασία και ανταλλαγή. Αυτοί είναι οι ισχυροί παράγοντες που δημιούργησαν την πολυπολιτισμική κοινωνία της Δήλου στην αρχαιότητα και μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη “ανθεκτικών και ανοιχτών” κοινωνιών σήμερα. Παράγοντες που καλούμαστε να εκμεταλλευτούμε, στη νέα εποχή επικοινωνίας που αναδύεται ραγδαία γύρω μας.

Ο Δήμος μας θα υποστηρίξει και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για παγκόσμιες αφηγήσεις εμπνευσμένες από το φως της Δήλου, ειδικά αυτές που συνδέουν την επιστήμη, την τέχνη, τη δημιουργικότητα και προσβλέπουν σε έναν καλύτερο κόσμο.

Προτείνουμε επίσης την έναρξη στη Μύκονο ενός παγκόσμιου Ετήσιου Φόρουμ με θέμα “Αειφόρος Τουρισμός & ταυτότητα των κοινωνιών”. Αυτό το διεθνές φόρουμ θα στοχεύει στη δημιουργία μιας πλατφόρμας ανταλλαγών στη διασταύρωση του τουρισμού, της τέχνης, της επιστήμης, του πολιτισμού και, κυρίως, του φωτός.»

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ιταλία: Ενεργοποιήθηκε σήμερα το εισιτήριο εισόδου στην Βενετία

Πέντε (5) ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

ΠΝΑι: Με διευρυμένη πλειοψηφία, Συμπαραστάτης του Πολίτη, ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης - Η διαδικασία επιλογής διεξήχθη με μυστική ψηφοφορία στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ιταλία – Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών: “Βρήκαμε τον τάφο του Πλάτωνα”

«Ετάφη δε και Πλάτων...» - Ερευνα υποδεικνύει την Ακαδημία Πλάτωνος ως τελευταία κατοικία του φιλοσόφου

Νηστεία: Εύκολοι και νόστιμοι συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε

Ιδανικοί συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε την περίοδο της νηστείας

Γ. Βρούτσης: Παραδίδει αύριο την ολυμπιακή φλόγα στους Γάλλους

O αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Amorgos Trail Challenge: Συνδιοργανωτής ο Δήμος Αμοργού

Ο Δήμος Αμοργού συνδιοργανωτής του 7ου Amorgos Trail Challenge

Σχολεία: Κλείνουν αύριο για τις εορτές του Πάσχα, πότε ανοίγουν;

Κλείνουν τα σχολεία λόγω Πάσχα - Πότε ανοίγουν; - Χρονοδιάγραμμα έως τις εξετάσεις

Aegean Air: Οι Ελληνες φέτος το Πάσχα πάνε Ικαρία και Σητεία (!!!)

AEGEAN: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα – Στους top προορισμούς εσωτερικού Κέρκυρα, Ικαρία, Σητεία και στο εξωτερικό Μαρόκο

Χ. Θεοχάρης: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Τι αναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης για φορολογικές δηλώσεις, POS και τέλη κυκλοφορίας

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της