Κυκλάδες (Τήνος): Το πρώην Δημοτικό Σχολείο Τριποτάμου έδρα του "Tinos Food Paths»

Εχει γίνει θεσμός... Κάθε χρόνο, από το 2015 μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή με πολιτιστικό χαρακτήρα διοργανώνεται (εξαίρεση η περσινη χρονιά ελέω covid 19) με πολλή αγάπη και φροντίδα στην Τήνο, από μια ομάδα εθελοντών, ο λόγος για το Tinos Food Paths...  Και το οποίο δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη πραγματοποίηση της ιδέας που είχε μια παρέα επιχειρηματιών εστίασης στο νησί της Τήνου πριν από επτά  χρόνια: η ιδέα είχε στόχο την ανάδειξη της γαστρονομίας του νησιού. Οι αξίες που χαρακτηρίζουν τον θεσμό αυτό είναι: Φιλοξενία, Γαστρονομία, Παράδοση, Πολιτισμός, Συνεργασία, Εθελοντισμός, Έμπνευση, Αγάπη για την Τήνο.

Και πριν από μερικές ημέρες, με ανάρτηση του ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος αναφέρει ότι το Tinos Food Paths αποκτά έδρα το πρώην Δημοτικό Σχολείο Τριποτάμου. και όπως σημειώνει :

Μία από τις πιο ξεχωριστές και εμβληματικές δράσεις που πραγματοποιούνται στο νησί μας είναι το Tinos Food Paths. Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να δανειστώ τα λόγια των ίδιων των ιδρυτών: «…Ο γαστρονομικός μας πολιτισμός βρίσκεται παντού. Στη θάλασσα και στα χωράφια μας. Στα σπίτια μας και στις αυλές. Στα κατώγια. Στα κελάρια. Στα αγαθά που κρατάνε στα χέρια τους και στην ψυχή τους οι άνθρωποι του τόπου αυτού.

Με αυτή την σκέψη και διάθεση δημιουργήθηκε το ΤINOS FOOD PATHS. Μια δράση που γεννήθηκε το 2015 και που ονειρευόμαστε ότι θα συνεχίσει να μεγαλώνει και να εμπλουτίζεται.

Tο Tinos Food Paths, η γιορτή της δεύτερης εβδομάδας του Μαΐου, η καρδιά στην καρδιά του νησιού μας. Ο σπόρος που γεννήθηκε και ρίζωσε μέσα μας, στα Σπίτια και στις Αυλές, στα Κατώγια και στα Κελάρια, στη Θάλασσα και στα Χωράφια. Τον ποτίζουμε να παραμένει ζωντανός».

Και οφείλουμε όλοι και πρώτη απ’ όλους η Δημοτική Αρχή να τον ποτίσουμε για να παραμείνει ζωντανός, να καρποφορήσει και να ανθίσει ακόμα περισσότερο. Στο πλαίσιο αυτό εισηγήθηκα στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο να παραχωρηθεί δωρεάν η χρήση του πρώην Δημοτικού Σχολείου Τριποτάμου για να καταστεί έδρα της δράσης αυτής κι ευχαριστώ τους συγχωριανούς μου, τον Κάρολο Μέγκουλα, την Πρόεδρο και το ΔΣ του Συλλόγου που αγκάλιασαν και στήριξαν αυτή την ιδέα".

 

Να που εδώ ότι είχαμε τη παρέμβαση της προέδρου της Κοινότητας Κτικάδου, Ιωσηφίνας (Πέπης) Βιδάλη που σχολίασε Με μεγάλη χαρά το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας ΚΤΙΚΑΔΟΥ γνωμοδότησε θετικά για την παραχώρηση του Δημοτικού Σχολείου Τριποτάμου για την έδρα του TFP και για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και έρευνας. Είναι μεγάλη μας τιμή που η ομάδα του TFP διάλεξε αυτό το υπέροχο σχολείο με την εκπληκτική αυλή και το ξύλινο δάπεδο. Εύχομαι να συνεχίσουν αυτό το γευστικό και μυρωδάτο παιχνίδι γνωριμίας με το τόπο και τους ανθρώπους στα γευστικά μονοπάτια της Τήνου. Είναι απορίας άξιον για ποιο λόγο ο αγαπητός κύριος Δήμαρχος στην παραπάνω ανάρτηση δεν έκανε αναφορά στο τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Κτικάδου.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News