Λουκέτο στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ε μέρες που είναι να μην κάνουμε και μία ...απεργία. Και έτσι κλειστοί και μη επισκέψιμοι για το κοινό θα είναι (καταρχάς) το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι έπειτα από απόφαση της εκτελεστικής γραμματείας της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων και αιτία δεν είναι άλλη από τη μείωση, κατά 35%, της αποζημίωσης για την παροχή εργασίας τους τα Σαββατοκύριακα. Και ελπίζουμε βέβαια να μην υπάρξει συνέχεια... Οχι για εμάς εδώ στη Νάξο αλλά καλό είναι να αποφεύγονται αυτού του είδους οι κινητοποιήσεις αν και βασικά ξεκινάμε από την πολιτική του "κοψίματος" που έχει καταντήσει συνήθεια από τις κυβερνήσεις 

Η ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ έχει ως εξής:

Η διευρυμένη εκτελεστική γραμματεία της ΠΕΥΦΑ σε έκτακτη διευρυμένη σύνθεσή της αποφάσισε ομόφωνα την εφαρμογή της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας από Δευτέρα ως Παρασκευή και να απέχουμε τα Σαββατοκύριακα από τα καθήκοντά μας, αρχής γενομένης από τις 19 και 20/12/2015. Αυτό σημαίνει ότι τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστοί και μη επισκέψιμοι για το κοινό.

Η μείωση κατά 35% της αποζημίωσής μας, για την παροχή εργασίας μας κατά τα Σαββατοκύριακα, όπως προβλέπει το νέο μισθολόγιο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κλάδο των αρχαιοφυλάκων ( διότι η πλειοψηφία των εργαζομένων σύμφωνα με τα ανωτέρω θα αμείβεται με 16 ευρώ περίπου για κάθε Κυριακή και αργία).

Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιοι θα διορθώσουν την αδικία αυτή και θα επαναφέρουν τόσο τον φορέα καταβολής της, όσο και το ύψος της αποζημίωσης στο επίπεδο που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Καλούμε επίσης τους αρχαιοφύλακες να μην εργάζονται εθελοντικά σε καμία εκδήλωση πέραν του ωραρίου λειτουργίας (πχ κρουαζιέρες, ομαδικές επισκέψεις, εκδηλώσεις κτλ), μέχρι την έκδοση της απαραίτητης ΚΥΑ.

Οι αρχιφύλακες του κάθε χώρου να φροντίσουν όπως πάντα για το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας