Μάσκα: τιμήθηκε για τη ποιότητα και το επίπεδό της

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, στην Αθήνα  και στον πολιτισμικό πολυχώρο του Gazarte, η τελετή απονομής των Regional Media Awards, με την παρουσία ιδιοκτητών και στελεχών από τα ΜΜΕ που βραβεύθηκαν από όλη την Ελλάδα.

Επίσης την παρουσία τους στην εκδήλωση έδωσαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, καθώς και ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γ. Μώραλης, οι οποίοι απένειμαν και τα GRAND Awards.

Τα βραβεία περιφερειακών μέσων ενημέρωσης είναι βραβεία, τα οποία διοργάνωσε για πρώτη φορά η Boussias Communications με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει τα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνο και sites) της χώρας μας. Είναι μια σημαντική προσπάθεια να ακουστεί με εκκωφαντικό τρόπο, η φωνή της περιφέρειας , οι προβληματισμοί της και όσα άλλα, απτόητα προβάλλουν τα τοπικά ΜΜΕ. Όπως ήταν φυσικό χιλιάδες ήταν οι φετινές υποψηφιότητες, αλλά  όπως σε κάθε διαγωνισμό, κάποια από αυτά έπρεπε να ξεχωρίσουν και να βραβευτούν. 

Την εκδήλωση της απονομής άνοιξε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Κωνσταντίνος Καμάρας, διευθυντής του δικτύου Sport.gr (ΑΕΝΑΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΕ), αντιπρόεδρος του IAB Europe (πανευρωπαϊκή ένωση για τη διαδραστική επικοινωνία) και σύμβουλος της ΔΕΕ, ο οποίος αναφέρθηκε σε διεθνή παραδείγματα τοπικών μέσων με εθνικό εκτόπισμα και επεσήμανε ότι στις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν υπήρχαν πάρα πολλές εξαιρετικές δουλειές, χαρακτηρίζοντας τα τοπικά και περιφερειακά μέσα ως «ευρηματικά, εξαιρετικά και ποιοτικά παρά τους πενιχρούς πόρους που έχουν στη διάθεσή τους». Μεταξύ άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η διεθνής εμπειρία δείχνει πως η ποιότητα και η δυναμική των περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης αποτελούν καθρέφτη της υπόστασης και των δυνατοτήτων των τοπικών κοινωνιών. Ευτυχώς, παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχουν πολλά εξαιρετικά παραδείγματα που λειτουργούν ως κοιτίδες ελπίδας και αισιοδοξίας. Ώρα να αναδειχθούν, ώρα να βραβευθούν».

Στην τελετή της απονομής των βραβείων Regional Media Awards, παρευρέθηκε και η «Μάσκα» αφού κατέφερε να αποσπάσει τιμητικό έπαινο στην κατηγορία ειδικές εκδόσεις.

Το βραβείο απέμεινε στον αρχισυντάκτη της «Μάσκας»  Γιώργο Καμβύση, η κυρία Ξένια Κούρτογλου, πρόεδρος της Focus, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ερευνών στην Ελλάδα, με ηγετική θέση στον χώρο των Ερευνών των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η ποιότητα, η ευρηματικότητα, το εξαιρετικά ανεπτυγμένο επίπεδο της, μαζί με την πλούσια αρθρογραφία της, αλλά και το γεγονός ότι αποτελεί μια από τις ελάχιστες σατιρικές εφημερίδες που έχουν απομείνει πλέον στην Ελλάδα, ήταν σύμφωνα με την δεκαμελή κρητική επιτροπή, αυτά που χάρισαν στη «Μάσκα» το πρώτο πανελλήνιο βραβείο, που κατακτά ποτέ μέσο μαζικής ενημέρωσης, του τόπου μας.

Δελτίο Τύπου εκ της διεύθυνσης της εφημερίδας "η Μάσκα"