Μία διαφορετική γιορτή

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη για 4η συνεχόμενη χρονιά η "ΓΑ'Ι'ΔΟΥΡΙΑΔΑ" στη Σχοινούσα, τη Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014.

Η αγαπημένη μας εκδήλωση διοργανώθηκε από μια μεγάλη ομάδα εθελοντών, από φίλους της Σχοινούσας και από τις τοπικές επιχειρήσεις .

Η καθιερωμένη παρέλαση των γα'ι'δαράκων με τους αναβάτες τους   στα σοκάκια του χωριού συνοδεύονταν φέτος από παραδοσιακά όργανα και από μια μεγάλη ομάδα παιδιών . Έτσι σηματοδοτήθηκε  η έναρξη της εκδήλωσης .

 

Της Ελένη Μαρκουλή 

Ακολούθησε διαγωνισμός των συμμετεχόντων Α) στην πρωτοτυπία, Β) το στυλ και Γ) τη γενική παρουσία. Ένας Γάλλος, ένας Ιταλός και μια Αγγλίδα(όχι. δεν είναι ανέκδοτο.),οι ''μόνιμοι'' επισκέπτες του νησιού,  ήταν μέλη της κριτικής επιτροπής και επέλεξαν τον Νικήτα Νομικό του Γιώργη ως "Γα'ι'δουρονίκη στυλ" με τον "Λόντο".

Λίγο πριν τη δύση του ήλιου πραγματοποιήθηκε και ο καθιερωμένος αγώνας κούρσας! Το συσσωρευμένο πλήθος παρακολούθησε με αγωνία την έκβαση του αγώνα. "ΓΑ'Ι'ΔΟΥΡΟΝΙΚΗΣ 2014" αναδείχτηκε ο Νίκος Νομικός του Γιώργη με την "Μαύρη Κάπνα"!

Ακολούθησαν οι : Nομικός Νεκτάριος με την "Αστραπή" ο Βαγγέλης Σίμος με την "Καρκισία", ο Χρήστος Νομικός με την "Άσπρη Θύελλα", ο Κωβαιος Μανώλης με τον "Τάκη", ο Σίμος Μανώλης με την "Ιουλία", ο Σίμος Φάνης με την "Σπίθα" και ο Νομικός Νικήτας με τον "Λόντο".

Μετά τις απονομές των επάθλων ακλούθησε η τελετή λήξης της Γαϊδουριαδας υπό τους ξέφρενους ρυθμούς της Rock and Roll με τη συναυλία των Johny Vavouras and the Cadillacs! Το κέφι και ο χορός στους δρόμους του χωριού ήταν η καλύτερη επισφράγιση αυτής της γιορτής-αποδοσης τιμής στα αγαπημένα μας γα'ι'δουρακια.

''..Του χρόνου να'στε όλοι καλά

Και να μας ξαναρθείτε

Και την γαϊδουριαδα μας

Πάλι να ξαναδείτε..

 

Γεια σου γαϊδαρακο γεια σου

Με τα πεταχτά αυτιά σου!!!''

 

Υ.γ. ΟΙ φωτογραφίες είναι του Νίκου Βουρλιώτη 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News