Μία ξεχωριστή δωρεά από την Οικογένεια Στούμπου προς το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Εάν μπείτε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο και δη στο ισόγειο θα δείτε μία ιδιαίτερη συλλογή να σας προκαλεί να την κοιτάξετε προσεκτικά… Φυτικά απολιθώματα από δέντρα που εντοπίστηκαν στις Κυκλάδες και δη στην Σαντορίνη και η ηλικία τους είναι άνω των 80.000 ετών… Και μιλάμε για ελιές, σχίνους και φοίνικες…  Που τα βρήκε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων; Μέσα από την δωρεά που έκανε πρόσφατα η οικογένεια Σταύρου – Αθανασίου Στούμπου και σίγουρα είναι κάτι το ξεχωριστό…

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό ευχαριστήριο μήνυμα που έστειλε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με αφορμή τη δωρεά Συλλογής απολιθωμάτων

«Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εκφράζει τις δημόσιες ευχαριστίες του στον Νάξιο κ. Σταύρο Αθανασίου Στούμπο, Πολιτικό Μηχανικό, για τη δωρεά συλλογής απολιθωμάτων προς τον Δήμο μας.

Συγκεκριμένα η συλλογή περιλαμβάνει δέκα φυτικά απολιθώματα ελιάς, σχίνου και φοίνικα, που εντοπίστηκαν στις Κυκλάδες και ιδιαίτερα στην Σαντορίνη πριν από 80.000 χρόνια. Σύμφωνα με τον Ομότιμο Καθηγητή Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευάγγελο Βελιτζέλο, από τον οποίο προμηθεύτηκε τα απολιθώματα ο κ. Στούμπος, η αξία τους ανέρχεται στα 30.000 €. Η συλλογή φιλοξενείται στο ισόγειο του Δημαρχείου και έχει τεθεί σε δημόσια θέα.

Όπως δήλωσε ο κ. Στούμπος, η εν λόγω δωρεά προς τον Δήμο γίνεται για λόγους τιμής προς τη γενέτειρά του.

«Η αξιέπαινη αυτή πράξη του κ. Στούμπου αποτελεί πρότυπο αγάπης και προσφοράς για τον τόπο μας, καταδεικνύοντας περίτρανα το πολιτιστικό και ιστορικό ενδιαφέρον του. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς για την προσφορά αυτή και ελπίζουμε η πράξη του να βρει μιμητές ανάμεσα σε ανθρώπους που θέλουν να εμπιστευτούν ανάλογα ευρήματα στο Δήμο μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης κατά την παράδοση των απολιθωμάτων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News