Μιλένα Δημητροκαλλη: Κλείνει το 2017 με τους ...κύκλους ζωής

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει το 2017 για τους φίλους της τέχνης; Μα μία βόλτα έως την Ακρόπολη και δη στην γκαλερί Artshot (Λεμπέση 11) όπου πριν από λίγο είχαμε τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης Circles of life… Κύκλοι ζωής και έχουμε τη σύμπραξη της Ναξιώτισσας Μιλένας Δημητροκάλλη με την Έλενα Κίττα… Η πρώτη εκφράζει τα συναισθήματά της μέσα από τις εικόνες που αναδεικνύονται ελέω καμβά και η Κίττα με τα καταπληκτικά της κοσμήματα…

Και η Μιλένα Δημητροκάλλη (σ.σ.  κόρη του Ιωάννη Δημητροκάλλη, μηχανικού και συγγραφέα αλλά και πολιτευτή που ζει πλέον στη Νάξο) για την έκθεση «Κύκλοι ζωής» γράφει: «Κύκλος. Είναι το γεωμετρικό σχήμα με το οποίο ασχολήθηκαν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο οι αρχαίοι φιλόσοφοι. Στην Πλατωνική κοσμολογία, η κυκλικότητα γίνεται κυρίαρχο μοτίβο ενώ κατά τον Αριστοτέλη όλα τα ουράνια σώματα περιστρέφονται γύρω από τη Γη ακολουθώντας την αέναη κυκλική τους μοίρα.

Είναι το σχήμα που έχει άπειρη δύναμη γιατί δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος, είναι ταυτόχρονα πεπερασμένο και άπειρο. Συμβολίζει την τελειότητα και την αιωνιότητα. Την ολοκλήρωση και την πληρότητα. Ο κύκλος, συναντάται σαν το σημείο δύναμης του ανθρώπου και της εξελικτικής του πορείας. Απεικονίζει βαθιές εσωτερικές διαδρομές και ανταποκρίνεται στο στάδιο τελειοποίησης του Εαυτού. Συμβολίζει την ασταμάτητη αλλαγή, την ολοκλήρωση της προσωπικότητας και τη φώτιση.»

Βιογραφικό

Η Μιλένα Δημητροκάλλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Οικονομικά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο. Παρακολούθησε έναν κύκλο μαθημάτων στη Φιλοσοφία του Νου από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ολοκλήρωσε μαθήματα Σχεδίου και Ζωγραφικής στην Αθήνα με την ζωγράφο Μαριέλα Κωνσταντινίδου.

Έχει εργαστεί στον τομέα της Διαφήμισης, στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 και για την οργάνωση και λειτουργία ενός μικρού ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Νάξο.  Από το 2011 ασχολείται συστηματικά με τη ζωγραφική.

Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε πολλές γκαλερί και διοργανώσεις σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό και το 2013 απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό τέχνης Mitteleuropa Prix International Art Prize της γκαλερί Ufofabrik στο Μιλάνο.

Σκέπτεται τον εαυτό της σαν μία παρορμητική καλλιτέχνιδα και την ενδιαφέρει να ζωγραφίζει αυτό που νιώθει και όχι αυτό που βλέπει. Ο καμβάς για εκείνη είναι η απόλυτη ελευθερία του νου της και η αφηρημένη ζωγραφική ο δικός της τρόπος ενδοσκόπησης και απόδοσης των ανθρώπινων συναισθημάτων μέσω χρωμάτων, σχημάτων και διαφορετικών τεχνικών.

Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.