Μήλος: Η Αφροδίτη της Μήλου τώρα και στην .... Ομόνοια

Μια τεραστίων διαστάσεων αφίσα με την Αφροδίτη της Μήλου κοσμεί την πρόσοψη του πολυόροφου καταστήματος “Hondos Center” στην πλατεία Ομονοίας της Αθήνας (κάτω φωτογραφία), καθώς τα πολυκαταστήματα Hondos Center συμμετέχουν στην παγκόσμια καμπάνια για τη διεκδίκηση της Αφροδίτης, “Memories of Greece- Venus of Milos”.

Ο δήμαρχος Μηλου κ.Γεράσιμος Δαμουλάκης ευχαρίστησε τη διοίκηση των πολυκαταστημάτων για την πρωτοβουλία τους, που έκανε περήφανους τους κατοίκους της Μήλου, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σημειώνεται ότι η καμπάνια “Take me Home” έχει τεθεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και έχει μεγάλη ανταπόκριση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Αφροδίτη της Μήλου είναι ένα από τα διασημότερα έργα της αρχαιοελληνικής γλυπτικής. Βρέθηκε το 1820 στο νησί της Μήλου από έναν αγρότη, αλλά κατέληξε στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Ο Δήμος Μήλου ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο διαδικασίες για την επιστροφή του αγάλματος στο όμορφο Κυκλαδονήσι με χρονοδιάγραμμα το 2020 όταν και θα συμπληρωθούν 200 χρόνια από την ανακάλυψή του... Ο Δήμαρχος κος Δαμουλάκης είχε δηλώσει " Είναι νομίζω η αρχή για να καταφέρουμε αυτό που χρωστάω και χρωστάμε και στους προγόνους αλλά και στα παιδιά μας», με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλος να βάζει πρώτος την υπογραφή του στο αίτημα για επιστροφή... Και είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούλιο  «Είναι ένα άγαλμα της Ελληνιστικής Εποχής, έκπαγλης ομορφιάς, το οποίο το θαυμάζουν όλοι, το θαυμάζει ολόκληρη η ανθρωπότητα μπαίνοντας στο Λούβρο». 

Οπως καταλαβαίνεται εάν επιστρέψει, θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τους Γάλλους αλλά η αρχή για την επιστροφή αγαλμάτων απ' όλα τα μουσεία στους τόπους όπου ...γεννήθηκαν