Μητρόπολη Παροναξίας: Η εκδήλωση του Κατηχητικού και «Βηθλεέμ Ετοιμάζου»

Ημέρες γιορτών, ημέρες αγάπης και όλα περιστρέφονται γύρω από τα παιδιά. Λογικό δεν είναι; Ε, από τον κανόνα δεν θα μπορούσε να απουσιάσει η Μητρόπολη Παροναξίας που αναδεικνύει με απλές κινήσεις τον κοινωνικό της χαρακτήρα… Από την γιορτή για τα παιδιά του κατηχητικού που έγινε στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, την ειδική εκδήλωση για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δη τους μαθητές /τριες Λυκείου Νάξου στο Πνευματικό κέντρο του Αγίου Νικοδήμου όπου το παρών έδωσαν περίπου 400 μαθητές (!!!). Κερασάκι δε στην τούρτα; Η εκδήλωση «Βηθλεέμ Ετοιμάζου» που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό με την πρώτη … εμφάνιση των Μελιστριών Νάξου.

Ας δούμε πως περιγράφει τις δράσεις αυτές, η επίσημη ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας, απ όπου και οι φωτογραφίες

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, απόγευμα και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κκ Καλλίνικος παρευρέθηκε στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κατηχητικού Σχολείου του Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού. Στο τέλος της εορτής ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τα παιδιά του Κατηχητικού και τους Κατηχητές για την οργάνωση της όμορφης εορτής και για το πρόγραμμα που παρουσίασαν, απηύθυνε ευχές προς όλους τους παρευρισκομένους και μοίρασε δώρα στα παιδιά.

Την Παρασκευή 21-12-2018 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, παρέστη συμπροσευχόμενος κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, κατά την διάρκεια της οποίας ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους με την συμμετοχή των 400 μαθητών – τριών και των καθηγητών-τριών του Γενικού Λυκείου πόλεως Νάξου εν όψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων. Τον θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελησιαννός. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, όλοι μαζί μετέβησαν στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού όπου προσφέρθηκε πλούσιο νηστίσιμο κέρασμα και ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους συμμετέχοντες με Θέμα: ``Τα δώρα και το ΔΩΡΟ`` και ευχήθηκε ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους, καλή πρόοδο στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη στο έργο τους.

Και τέλος, Σάββατο 22-12-2018 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου όπου συμμετείχε σε διοργανωθείσα επίκαιρη εκδήλωση με τίτλο ``ΒΗΘΛΕΕΜ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥ`` από τον Βυζαντινό χορό ``Μελίστριες Νάξου``. Στην εκδήλωση απεδόθησαν μελωδικότατα ύμνοι Βυζαντινής Μουσικής των Μεγάλων Βασιλικών Ωρών των Χριστουγέννων, υπό την χοραρχία της Αικατερίνης Βλαχοδημητράκου, με ενδιάμεσα Θεολογικά σχόλια από την κ. Ελισάβετ Αλιμπέρτη. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος με πολύ επαινετικά και συγχαρητήρια λόγια ευχαρίστησε την κ. Βλαχοδημητράκου και την δωδεκαμελή χορωδία της ( οι περισσότερες των οποίων είναι απόφοιτες ή μαθήτριες της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας ``Άγιος Νικόδημος Αγιορείτης και Ιάκωβος Ναυπλιώτης``) καθώς και όλους τους συντελεστές της ωραίας εκδήλωσης. Επ’ ευκαιρία απηύθυνε εόρτιες ευχές σε όλους τους παρευρεθέντες.