Νάξος - 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Πολιτισμού: Θεατρικό δρώμενο και συζήτηση

Σήμερα, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, το 1ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Πολιτισμού, παρουσιάζει στο Αμφιθέατρο του Επιτόπιου Μουσείου στην πλατεία Μητρόπολης, το Θεατρικό Δρώμενο σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου και στις 20:30, τις Συζητήσεις με θέμα: "Μεσόγειος  Τόπος Έμπνευσης", στο πλαίσιο της Έκθεσης Φωτογραφίας Mediterranean Flux .    

Διακεκριμένοι και διεθνώς αναγνωρισμένοι φωτογράφοι συζητούν για τις προσωπικές εμπειρίες και τις φωτογραφικές τους δουλειές στην λεκάνη της Μεσογείου.
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Την συζήτηση συντονίζει ο φωτογράφος Χριστόφορος Δουλγέρης, επιμελητής της έκθεσης Mediterranean Flux.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Θα ακολουθήσει συνάντηση γνωριμίας - κοκτέιλ με τους καλλιτέχνες στο NOTOS CLUB, ανοιχτή για το κοινό του Φεστιβάλ.

eikona_viber_2020-09.jpg

Πέντε διακεκριμένοι και αναγνωρισμένοι διεθνώς φωτογράφοι συζητούν για τις προσωπικές εμπειρίες και τις φωτογραφικές τους δουλειές στη λεκάνη της Μεσογείου.

Στις συζητήσεις συμμετέχουν:   

H Γεωργία  Κοτρέτσος, εικαστικός, επαγγελματίας θεωρητικός και ερευνήτρια, η οποία και θα μας μιλήσει για την σειρά φωτογραφικών εγκαταστάσεων " The Phototropics: Myths, Ways, & Tales".

Η Μυρτώ Παπαδοπούλου φωτογράφος και κινηματογραφίστρια θα μας μιλήσει για την νέα της φωτογραφική σειρά Spirits Unseen, στην Θράκη.

Ο Georges Salameh, φωτογράφος και κινηματογραφιστής θα μας ξεναγήσει μέσα από την δουλειά και τον λόγο του με την δική του μοναδική ποιητική προσέγγιση για την τέχνη του στη Μεσόγειο.

Ο βραβευμένος φωτογράφος Παναγιώτης Λάμπρου, θα μας μιλήσει για την φωτογραφική δουλειά του, μέσα από την αναλογική του φωτογραφική μηχανή στην περιοχή της Ηπείρου με τίτλο Apirotan.

Η αναγνωρισμένη διεθνώς Ιταλίδα φωτογράφος Alessia Rollo, η οποία έχει ταξιδέψει στη Νάξο, ειδικά για το φεστιβάλ, από την Γαλλία για να βρεθεί μαζί μας σε αυτή την συζήτηση περιγράφει την δική της εμπειρία  και προσωπική φωτογραφική της ματιά στη σειρά Fata Morgana.

Οι Συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Συντονίζει ο φωτογράφος Χριστόφορος Δουλγέρης, επιμελητής της έκθεσης Mediterranean Flux.   

Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες τον Γιώργο και Δημήτρη Δεουδέ
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News