Νάξος - 2ο Γυμνάσιο: «Το κάστρο της Νάξου διηγείται…» στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση (13/02)

Σάββατο 13/2/2021 στο κανάλι ‘Βουλή Τηλεόραση’, στις 10:00-11:00  πμ.,  θα προβληθεί η ταινία του 2ου Γυμνασίου Νάξου «Το κάστρο της  Νάξου διηγείται…». Η προβολή θα γίνει στο πρόγραμμα «Εκπαιδευτική  Τηλεόραση στη Βουλή», το οποίο  παρουσιάζει τις μαθητικές δημιουργίες  που διακρίθηκαν στο Φεστιβάλ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου ‘Cineμαθεια’.  Στην εκπομπή του Σαββάτου το θέμα είναι η Τοπική Ιστορία και  παρουσιάζονται εκτός από την ταινία του 2ου Γυμνασίου Νάξου και οι  ταινίες των :   4ου Γυμνάσιου Χίου, Γυμνασίου Βροντάδου Χίου και  Γυμνασίου Ραχών Ικαρίας. Στην  επίσημη αφίσα του προγράμματος  παρουσιάζεται σκηνή από « Το κάστρο της Νάξου διηγείται…»

Η ταινία, η οποία παρουσιάζει την ιστορική περίοδο από τον 13ο έως το  18ο  αιώνα στη Νάξο, δημιουργήθηκε από την κινηματογραφική ομάδα του  2ου Γυμνασίου Νάξου το σχολικό έτος 2017-2018 και συμμετείχαν οι  μαθητές/τριες: Τσακωνιάτης Βασίλειος,  Δεουδές Δημήτριος, Βάβουλα  Αικατερίνη, Βαθρακοκοίλη Μαργαρίτα, Βαθρακοκοίλη Μαριάννα, Βερυκόκκου  Δήμητρα, Βερυκόκκου Παρασκευή, Βορδάκης Ιωάννης, Γαλατερός Ευάγγελος,  Γκαμχάρ Χρήστος, Λαγογιάννη Αικατερίνη, Λεγάκη Δέσποινα, Μαυρογιάννη   Καλλιόπη, Μετζουβή Ελισάβετ, Πάσουλας Σωτήριος, Πολυγένη Κωνσταντίνα,   Πρωτονοτάριος Σπυρίδωνας, Ρώτας Αντώνης, Σιδερή Μαρούσα, Σταυράκη  Μαρία, Τζανακάκης Αντώνιος, Τσακωνιάτης Λεωνίδας, Φακίνου Ειρήνη,  Φαλαγγάρα Ραφαηλία

Η ταινία συμμετείχε και βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Β. και Ν. Αιγαίου:  «CINEμάθεια, 2017-2018» της ΔΔΕ  Χίου με θέμα: «…Κεντώντας” το δέντρο  της Μνήμης», στην κατηγορία ντοκιμαντέρ.  Επίσης προβλήθηκε στο ΣΤ΄  Επιστημονικό Συνέδριο «Η Νάξος δια μέσου των αιώνων» στην Νάξο, στις  30 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2018 στο Δαμαριώνα Νάξου.

Να σημειώσουμε ότι η ταινία του 2ου Γυμνασίου της Νάξου έρχεται στο πλαίσιο της εκπομπής στη ζώνη της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης, η οποία έχει το γενικό τίτλο: «Φεστιβάλ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου CINEμάθεια – Τοπική ιστορία».

Και είναι αφιερωμένη σε «καρπούς» του Φεστιβάλ «CINEμάθεια»: έχουν επιλεγεί  2 ταινίες από σχολεία της Χίου (4ο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Βροντάδου), 1 ταινία από σχολείο της Νάξου (2ο Γυμνάσιο) και 1 ταινία από σχολείο της Ικαρίας  ( Γυμνάσιο –με Λ.Τ. – Ραχών ).

 

ΤΙΤΛΟΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

 

 

ΛΩΒΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ:

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

 

 

4ο Γυμνάσιο Χίου

10' 13''

 

 

 ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ

 

 

2ο Γυμνάσιο Νάξου

10' 30''

 

 

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΙΠΟΥΣ

 

 

Γυμνάσιο Βροντάδου Χίου

15' 08''

 

 

 ΙΚΑΡΙΑ, ΤΟΠΟΣ ΕΞΟΡΙΑΣ, ΤΟΠΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

 

Γυμνάσιο -με Λ. Τ.- Ραχών Ικαρίας

10΄ 17''

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News