Νάξος: 4ημερο φεστιβάλ πιάνου με τη σφραγίδα Αλέξανδρου Καλογερά

" Αγαπητοί φίλοι των Θερινών Εργαστηρίων Μουσικής στη Νάξο Το ερχόμενο Σάββατο αρχίζουμε τις εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού με ένα τετραήμερο φεστιβάλ πιάνου.  Επισυνάπτω την αφίσα που έχει τις αναγκαίες πληροφορίες.  Κάθε μέρα θα είναι διαφορετικό το πρόγραμμα.  Τρείς μέρες στη Χώρα και η τέταρτη στην Απείρανθο.

Το Σάββατο 21/7 θα έχουμε έργα Σοπέν (Πρελούδια για πιάνο), Μπράμς, Σκριάμπιν και Ραχμάνινοφ. Την Κυριακή ντουέτα για πιάνο και βιόλα, πιάνο και βιολοντσέλο, πιάνο-4 χέρια, βιόλα και βιολοντσέλο. Την Δευτέρα θα είναι μία βραδιά με τραγούδια και κομμάτια για πιάνο του Σούμπερτ. Στην Απείρανθο θα παρουσιάσουμε τα τραγούδια του Σούμπερτ και ωρισμένες εκπλήξεις.

Οι μουσικοί είναι από Νάξο, Αθήνα, Αργεντινή και ΗΠΑ. Εύχομαι να μπορέσετε να παρακολουθήσετε όλες τις μέρες".

Αυτή είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξανδρος Καλογεράς, ένας καθηγητής μουσικής που έχει λατρέψει τη Νάξο και κάθε χρόνο τον βλέπουμε εδώ... Με την αρωγή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (μέσω του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ) και του Απειραθίτου Συλλόγου "Τα Φανάρια" έχουμε ένα ξεχωριστό τετραήμερο μουσικής δράσης.  Στη Νάξο οι εκδηλώσεις στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλης και στην Απείρανθο στο Πολιτιστικό Κέντρο Απειράνθου..

Ποιο είναι το πρόγραμμα;  

Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης:

Σάββατο 21/7, 21:00, έργα Σοπέν (Πρελούδια για πιάνο), Μπράμς, Σκριάμπιν και Ραχμάνινοφ.

Κυριακή 22/7, 21:00, ντουέτα για πιάνο και βιόλα, πιάνο και βιολοντσέλο, πιάνο-4 χέρια, βιόλα και βιολοντσέλο.

Την Δευτέρα 23/7, 21:00, βραδιά με τραγούδια και κομμάτια για πιάνο του Σούμπερτ.

Απείρανθος 24/7, 21:00, έργα του Σούμπερτ. 

Οι μουσικοί που συμμετέχουν στις παραπάνω βραδιές είναι από Νάξο, Αθήνα, Αργεντινή και ΗΠΑ. Ητοι: Χρήστος Γιώνας Κοντός, Μαρία Κομπότη, Ιωάννα Σταύρου, Ήβη Μούσουρα, Άννα Δανιηλίδη και Alexis Diamant.  Το παρών δίνουν και οι: Θάλεια Μουτοπούλου (σοπράνο), Καθλήν Καλογερά (βιόλα) και Clara Asuaje (βιολοντσέλο).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News