Νάξος - Απείρανθος: Ιδού το νέο ημερολόγιο (2020) με έργα νέων απεραθιτών

Το 2019 αποτελεί παρελθόν... Πήρε μαζί του όλες τις άσχημες στιγμές και ελπίζουμε να μπουν για τα καλά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας... Εμείς θα κρατήσουμε τις όμορφες... Και μία απ' αυτές ήταν το ημερολόγιο που παρουσίασε για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε ο Σύλλογος Απεράθου Νάξου. Ο λόγος; Γιατί ήταν αφιερωμένο σε έναν από τους πιο γνωστούς Νάξιους  λογογράφους, τον Νίκο Σφυρόερα που άφησε πίσω μία τεράστια κληρονομιά στον πολιτισμό ... Και το θέμα που είχαν επελέξει οι συντοπίτες του ήταν ένα μαγικό ταξίδι μέσα ιστορίες ενός ξεχωριστού ζευγαριού:  "Νικολό και Μαριετώ ένα ζευγάρι διαλεκτό" 

Και φέτος; Οπως διαβάζουμε στην σελίδα του Συλλόγου στα social media " Δείγμα πολιτιστικής άνθησης η Απείρανθος. Το αποδεικνύει με ποικίλους τρόπους, με καταξιωμένους αλλά και με νέους καλλιτέχνες και εικαστικούς. Εφέτος για το ημερολόγιο 2020 επιλέξαμε να συνοδεύουν τους μήνες έργα καλλιτεχνών από την Απείρανθο ή με καταγωγή από το όμορφο χωριό μας.

Ξεκινάμε τη νέα δεκαετία με τέχνη κάθε μορφής, με νεανικό παλμό και πίστη ότι το απεραθίτικο DNA θα μας οδηγεί και θα μας φωτίζει. Παραφράζοντας τον Πιραντέλο "Την Απείρανθο τη φέρω μέσα μου. Αυτής το πνεύμα φωτίζει τη σκέψη μου και παρηγορεί την ψυχή μου".

Τον Ιανουάριο συνοδεύει το έργο της Αντωνίας Πρωτονοταρίου, 20 ετών, φοιτήτρια της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το θέμα του σχετίζεται με τη σχέση ανθρώπου και φύσης και την επανένταξη του σ’ αυτήν, καθώς επίσης διαθέτει και στοιχεία πολυπολιτισμικότητας, απεικονίζοντας ανθρώπους από την Αφρική.

Το ημερολόγιο διατίθεται, όπως κάθε χρόνο, από τα μέλη του συλλόγου" 

Εμείς τι να πούμε; Καλοτάξιδο να είναι και να μας προσφέρει όμορφες στιγμές  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News