Νάξος - Απείρανθος: Και κοπή πίτας, βράβευση φοιτητών αλλά και θεατρική παράσταση

«Πρωτοτυπία, ένταση κι εσωτερικότητα. Εξαιρετικός ο Μ. Σαράντης, που έχει μεγάλη ευκινησία, ενέργεια, εξαιρετική άρθρωση και συναίσθημα. Αν ο στόχος του Γ. Νανούρη ήταν να καταλάβει σε ένα πρώτο επίπεδο ο θεατής την ιστορία του προδομένου Αίαντα, και ταυτόχρονα να αναδειχτεί η ψυχική ένταση του σπουδαίου αυτού μαχητή, το κατάφερε με εξαιρετικό τρόπο.»

Αυτό αναφερει το περιοδικό "Αθηνόραμα" για τη νέα δουλειά του Γιώργου Νανούρη, ο οποίος και παρουσιάζει στο θέατρο "Βεάκη" τη θεατρική παράσταση "Αίας" την αρχαιότερη από τις επτά σωζόμενες τραγωδίες του Σοφοκλή. Και συνεχίζει αναφέροντας "ο σκηνοθέτης έκανε ένα πείραμα: ανέβασε τους θεατές στη σκηνή, σε απόσταση αναπνοής από τον μοναδικό ερμηνευτή Μιχάλη Σαράντη, και παράλληλα έδωσε στον εικαστικό Απόστολο Χαντζαρά την ελευθερία να δημιουργεί επιτόπου πίνακες με πρόσωπα που ακούγονται στο αρχαίο κείμενο. Με αυτόν τον τρόπο χτίζεται ένας σκηνικός διάλογος ανάμεσα στον Αίαντα και στα υπόλοιπα πρόσωπα του έργου, μέσω μιας πρωτότυπα εμπλουτισμένης αφήγησης".

Γιατί το λέμε αυτό; Μα πολύ απλά γιατί ο  Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου πηγαίνει θέατρο. Και όπως διαβάζουμε στην σελίδα που διατηρεί στα social media προχωρεί σε ανοιχτή πρόσκληση ... "και σας προσκαλούμε να έρθετε μαζί μας την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 ώρα 8:30 μ.μ. στο θέατρο Βεάκη, Στουρνάρη 32, Αθήνα.  Το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ (εάν είμαστε πάνω από 35 άτομα), αλλιώς θα κοστίσει 15 ευρώ (φοιτητικό 12 ευρώ). Οπότε, σας περιμένουμε να γίνουμε πολλοί!!! 
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων εντός 10 ημερών:
Μπακάλου Μαρία 6973551755
Νανούρης Νίκος 6974289645
Βασιλάκη Εύη 6977200239

Ομως, υπάρχει και συνέχεια.. Η μάλλον, έρχεται νωρίτερα, η συγκεκριμένη δράση... Κοινώς έχουμε κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας. Που; Στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου. Πότε; την 1η Φεβρουαρίου στις 8 το απόγευμα.. Ημέρα Σάββατο. Και όπως τονίζεται στην σχετική πρόσκληση  "ο Απεραθίτικος Σύλλογος θα κόψει την πίτα και θα βραβεύσει τους νέους φοιτητές. Παρακαλούνται οι φετινοί επιτυχόντες ή οι οικογένειές τους, να ενημερώσουν τον σύλλογο για τη Σχολή στην οποία εισήχθησαν στα τηλέφωνα του συλλόγου 210-2132183,
της Προέδρου Μαρίας Μπακάλου 6973551755,
του Αντιπροέδρου Νίκου Νανούρη 6974289645,
στο email του συλλόγου aperathou_sullogos@yahoo.gr ή με μήνυμα inbox. Σας ευχαριστούμε πολύ"
.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News