Νάξος Απείρανθος: Καλό μήνα με προσωπογραφία από τον Εμμανουήλ Νανούρη

Δυστυχώς, ο φετινός Απρίλης δεν ξεκίνησε ευχάριστα. Τα σημάδια δυσοίωνα, προμηνύουν δύσκολες καταστάσεις. Ας κρατήσουμε την αισιοδοξία μας ζωντανή και με θάρρος, δύναμη, ψυχικό σθένος, υπομονή ας ισχυροποιήσουμε την αίσθηση του μαζί στον κοινό αγώνα με τελικό στόχο τη βελτίωση της κοινωνίας μας και την εξέλιξή μας σε "ανθρώπινα" όντα.

Αυτό αναφέρει στην σελίδα του social media ο Απεραθίτικος Σύλλογος και μας παρουσιάζει μέσα από το "Ημερολόγιο 2020" τον Απρίλιο.. Και βλέπουμε μία προσωπογραφία διά χειρός Εμμανουήλ Ι. Νανούρη. Και όπως έχουμε διαβάσει στην εισαγωγή του Ημερολογίου " Δείγμα πολιτιστικής άνθησης η Απείρανθος. Το αποδεικνύει με ποικίλους τρόπους, με καταξιωμένους αλλά και με νέους καλλιτέχνες και εικαστικούς. Εφέτος για το ημερολόγιο 2020 επιλέξαμε να συνοδεύουν τους μήνες έργα καλλιτεχνών από την Απείρανθο ή με καταγωγή από το όμορφο χωριό μας. Ξεκινάμε τη νέα δεκαετία με τέχνη κάθε μορφής, με νεανικό παλμό και πίστη ότι το απεραθίτικο DNA θα μας οδηγεί και θα μας φωτίζει. Παραφράζοντας τον Πιραντέλο "Την Απείρανθο τη φέρω μέσα μου. Αυτής το πνεύμα φωτίζει τη σκέψη μου και παρηγορεί την ψυχή μου".

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο ζωγράφος Εμμανουήλ Νανούρης γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα. Έχει πτυχίο Master of Fine Arts από την Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (2008-2013) και τα τελευταία πέντε χρόνια ζει και διατηρεί εργαστήριο ζωγραφικής στο Λονδίνο, όπου έχει λάβει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.