Νάξος - Απείρανθος: Τιμήθηκαν οι Πόπη Ανεβλαβή και η Σοφία Πολυκρέτη - Ζευγώλη

Το πιο σημαντικό σε μία κοινωνία είναι να τιμά πρόσωπα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν βοηθήσει στην βελτίωση ή την ανάδειξή της… Κι αυτά τα πρόσωπα μπορεί να είναι από ένα 11χρονο κορίτσι έως έναν 80χρονο γέροντα…  Σημασία άλλωστε δεν έχουν τα χρόνια αλλά η προσφορά… Και επειδή αρκετοί είναι αυτοί που ενδεχομένως να μιλήσουν για υποκειμενικά κριτήρια, αυτό είναι κάτι που δυστυχώς μας ακολουθεί σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.. .

Την περασμένη Δευτέρα 25 Μαρτίου  στην Απείρανθο και μετά το πέρας της δοξολογίας στον Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Γεώργιος Μπάκαλος τίμησε την Πόπη Ανεβλαβή και την Σοφία Πολυκρέτη – Ζευγώλη. Και πρόσφερε τιμητική πλακέτα όπου για την μεν Ανεβλαβή αναφέρει ότι «αποτελεί την καλύτερη πρέσβειρα προβολής του χωριού και του νησιού μας, αλλά και ως αναγνώριση του ήθους, των αξιών και των αρετών της κατακτώντας την 2η θέση στον διαγωνισμό μαγειρικής Master Chef Junior»… Και την δε Πολυκρέτη – Ζευγώλη ως «αναγνώριση ευγενικής Δωρεάς της με ιδιαίτερο συμβολισμό και με μεγάλη αξία». Πολύ απλά για τη προσφορά στη κατασκευή της Εκκλησίας που τιμάται στην μνήμη της Αγίας Κυριακής…

Ας δούμε τι αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα ο κος Μπάκαλος για την συγκεκριμένη δράση…

«ΤΙΜΗ με ιδιαίτερο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ & ΝΟΗΜΑ

Την Δευτέρα 25η Μαρτίου 2019,

μέρα ιδιαίτερη, προβληματισμού και στοχασμού,

στον ιερό χώρο της εκκλησίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Απειράνθου

ΤΙΜΗΣΑΜΕ, δύο αξιόλογες πράξεις συγχωριανών μας!

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας ως τοπική κοινωνία, αλλά αναδεικνύοντας και το καλό παράδειγμα του μιμητισμού .

Και συγκεκριμένα ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Απειράνθου,

με πυξίδα τις Αρχές μου, ως όφειλα καθοδηγούμενος με τη συνείδησή μου, ως ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ , μετά την ομιλία μου, απένειμα αναμνηστικές πλακέτες στις

1) Πόπη Ανεβλαβή .

2) Σοφία Πολυκρέτη – Ζευγώλη.

Στην Πόπη Ανεβλαβή,

επειδή μας πλημμύρισε περηφάνεια και συγκίνηση με τον τρόπο της. Και κατάφερε ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ. Να ταξιδέψει ως τα απέραντα του κόσμου τον τόπο μας. Διαφημίζοντας το χωριό μας την ΑΠΕΙΡΑΝΘΟ, αλλά και το νησί μας τη Νάξο. Με απαράμιλλο και μοναδικό ταλέντο, αναδεικνύοντας τις ικανότητές της, το ήθος, την καλοσύνη και γενικά τις ΑΡΕΤΕΣ της, με τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό διαγωνισμό Master sheaf junior, αλλά γενικά για τη ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΤΗΣ .

Τη Σοφία Πολυκρέτη – Ζευγώλη,

επειδή στη δύσκολη εποχή που ζούμε, που κυριαρχεί το ατομικό συμφέρον με την προσωπική συνδιαλλαγή και το βόλεμά μας. Σε μια εποχή μετανεοτεριστικότητας, όπου η ανεκτικότητα κερδίζει έδαφος στους πολίτες, με σταδιακή απαξίωση των ιερών παραδόσεων και των θεσμών του έθνους μας.

Επειδή μεθοδευμένα «βάλλεται ο Ελληνισμός από παντού …με βασική τους επιδίωξη να κάμψουν το ηθικό των Ελλήνων , υποδουλώνοντας την ελληνική ψυχή».

Αλλά και επειδή πάντα στις δύσκολες στιγμές της ελληνικής ιστορίας μας, χρειάζονται κάποιοι να ανοίγουν φωτεινά παράθυρα.

Η ΔΩΡΕΑΝ προσφορά της εκκλησίας της Αγίας Κυριακής, αλλά και όλου του χώρου στην αρχική θέση τοποθέτησής της, ως πράξεις θεωρώ πως εκπέμπουν μηνύματα με νόημα, είναι άξιες μιμητισμού, αλλά και αντίστασης στις επιδιώξεις της μετανεοτερίστικης εποχής μας.

Η εκδήλωση ευγνωμοσύνης και τιμής πραγματοποιήθηκε παρουσία του παππά Μιχάλη Οικονόμου, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων των Απεραθίτικων συλλόγων, του διδακτικού προσωπικού του Δημοτικού σχολείου Απειράνθου, πλήθους γονέων των μαθητών μας , κόσμου και των παιδιών του Δημοτικού σχολείου.

Επιπλέον μετά από τις προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις, μοιράστηκαν από τον πρόεδρο, δωρεάν σημαίες σε όλους τους μαθητές και νέους του χωριού μας.