Νάξος: Από το Φιλώτι στη Δράμα για την ετήσια "Γιορτή του Κάστανου"

Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα (και όχι μόνο) είναι γεμάτη από γιορτές κάθε είδους... Ε, θα μπορούσε να απουσιάσει αυτή για το Κάστανο και με δεδομένο ότι ως ηπειρωτική χώρα έχουμε ουκ ολίγες καστανιές; Και βέβαια μιλάμε πάντα για την Ηπειρωτική Ελλάδα, κεντρική και Βόρεια με την γιορτή να έχει αρκετές δεκαετίες ζωής. Μάλιστα, υπάρχει και συνδυασμός. Οπως πχ με το τσίπουρο. Στην Δράμα πάντως, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρόπολης διοργάνωσε το 3ο Διήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Γιορτής Κάστανου» στις 13 & 14 Οκτωβρίου 2018 στην Μικρόπολη Δράμας. Και ποιος χορευτικός Σύλλογος ήταν καλεσμένος; Ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου "Ο Ζευς".... Ναι, από τη Φιλώτι της Νάξου στην Δράμα και όπως διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση μέσα από τα social media, τα μέλη της αποστολής πέρασαν πολύ όμορφα.. 

Να τι αναφέρουν " Για ακόμα μία φορά το χορευτικό του Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ "Ο ΖΕΥΣ" έδωσε το παρόν στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρόπολης Δράμας, σε μία πολύ όμορφη και πετυχημένη εκδήλωση. Ήταν χαρά μας να συμμετέχουμε στη Γιορτή του Καστάνου γνωρίζοντας τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της Δράμας και τους ευχαριστούμε πολύ για την άψογη φιλοξενία, ανταποδίδωντας το κάλεσμα σε επικείμενη δική μας εκδήλωση. Φεύγοντας, είμαστε γεμάτοι με όμορφες εικόνες από τα πανέμορφα τοπία της Ξάνθης και της Καβάλας όπου επισκεφθήκαμε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ το ΚΤΕΛ για την ασφαλή και σίγουρη μεταφορά μας, την Ένωση για τα τυριά που προσέφεραν και τους παραγωγούς μας για τα ντόπια προϊόντα που τοποθετήθηκαν στο καλάθι μας για την προβολή του τόπου μας.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που συνόδεψαν την αποστολή και έδωσαν με τη μουσική τους, τη νότα που χρειαζόταν για να έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα. Τον Αντώνη Βλασερό (Χάλαρη) στο βιολί και τον Βασίλη Μανιό στο λαούτο. Αξίζει ένα μπράβο στα μέλη του χορευτικού που έδωσαν το παρόν σε αυτή την αποστολή. Τέλος τον Γιάννη Κύλη (Μαρίκο) και την γυναίκα του Γιούλη για την ξενάγηση στην πανέμορφη Καβάλα.

Επίσης η μετακίνηση με την Blue Star Ferries και η σημαντική έκπτωση 50% όλων των εισιτηρίων που μας πρόσφερε είναι πολύ σημαντική για τις αθλητικές και πολιτιστικές μας δραστηριότητες και τους ευχαριστούμε θερμά".

Οσο για το Σύλλογο Μικρόπολης; Στην δική του ανακοίνωση αναφέρει "  Τα μέλη και το διοικητικό συμβούλιο θέλουν να ευχαριστήσουν παρά πολύ τον κόσμο που για ακόμη μια χρόνια μας τίμησε με την παρουσία του στην γιορτή κάστανου. Αισθανόμαστε βαθιά συγκινημένοι διότι κάθε χρόνο ο κόσμος αυξάνεται, με αποτέλεσμα να γνωρίζουνε το όμορφο χωριό μας ακόμα περισσότεροι! Επίσης αισθανόμαστε πολύ χαρούμενοι που διασκέδαζετε με την ψυχή σας και μέτρατε μαζί μας τις ημέρες για την επόμενη γιορτή! Ευχαριστούμε παρά πολύ τα χορευτικά συγκροτήματα που πλαισίωσαν την εκδήλωση:

ΧΟΡΟΝΟΣ ΚΙΚΛΙΣ

ΒΑΜΒΑΚΟΦΥΤΟ ΣΕΡΡΩΝ

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΔΡΑΜΑΣ κυριως όμως τον ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΤΙΟΥ ΝΑΞΟΥ που μας έκανε την τιμή να έρθει από τόσο μακριά για να δώσει μια άλλη νότα στην γιορτή μας!!

Ευχαριστούμε παρά πολύ επίσης τον δήμο Προσοτσανης και την κοινότητα της Μικροπολης για την πολύτιμη βοήθεια τους και την άψογη συνεργασία τους! Και τέλος αλλά πιο σημαντικό από όλα ευχαριστούμε τους εθελοντές που τέσσερις ολόκληρες ημέρες ακούραστα δούλευαν για να οργανωθεί όλη η γιορτή!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΗ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ" 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News