Νάξος Αποκριές 2019: Το "ευχαριστώ από καρδιάς" του Επάρχου Γιάννη Μαργαρίτη

 

Μία από τις πιο όμορφες στιγμές του τριημέρου των Αποκριών ήταν και η δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μέσω του Επαρχείου, στο Άλσος της Έλλης. Εκεί, όπου οι μικροί φίλοι (αλλά και μεγαλύτεροι) είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με βάση παραδοσιακά δρώμενα… Αυτά που οι γονείς και οι παππούδες είχαν ως παιχνίδια και σήμερα μπορούμε να τα δούμε μόνο μέσω ντοκιμαντέρ… Και η αλήθεια είναι ότι το «Άλσος της Έλλης» ζωντάνεψε. Το έχει άλλωστε ανάγκη και η περιοχή καθότι ένας από τους πιο δυνατούς πνεύμονες της … νέας πόλης της Νάξου..

Παιχνίδια, μουσική, κατασκευές, διαγωνισμοί, κέφι και χαμόγελα στην εκδήλωση. Και όπως ήταν αναμενόμενο είχαμε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους ανθρώπους της Περιφέρειας στους ακούραστους εθελοντές: από την πρόθυμη και χαμογελαστή Βάσω Ζούλη έως τον Μανώλη Προμπονά, που μας "ταξίδεψε" σε άλλη εποχή με την παρουσίαση των χειροποίητων παιχνιδιών, τις κυρίες Σταματούλα Μαργαρίτη και Ρένα Μαργαρίτη από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και τον Νίκο Δρύλλη, που ανέλαβε όλες τις βαριές και όχι μόνο δουλειές…

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Επικοινωνίας, Μεταφορών και Ακτοπλοΐας, Γιάννης Μαργαρίτης, έστειλε το δικό του μήνυμα προς όλους τους εθελοντές (και μη) που βοήθησαν για την πραγματοποίηση του φετινού τριημέρου των Αποκριών. Και ο ίδιος έκανε ταξίδι αστραπή από το Βερολίνο (έδωσε το παρών στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού από τη Τετάρτη) ώστε να διασκεδάσει με τα παιδιά. Ποιος άλλωστε μπορεί να πει όχι όταν του χαμογελάει ένα μικρό παιδί γεμάτο αθωότητα και αγάπη;

Αναλυτικά η ανάρτησή του αναφέρει:

«Ένα μεγάλο Μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν στα αποκριάτικα δρώμενα φέτος!

Εκ Μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα ήθελα να σας πω «Ευχαριστώ» για τη συμμετοχή σας στο Αποκριάτικο Πάρτι που διοργανώσαμε για μικρούς και μεγάλους στο πάρκο της Έλλης.

Κορδελάτοι, Κουδουνάτοι, Λαμπαδηφορίες, Ελαιοφορίες και τόσα αλλά δρώμενα σε όλο το νησί, ολοκληρώθηκαν με τη σημερινή παρέλαση, στη παραλία της Νάξου.

Μπράβο σε όλους εσάς που κρατάτε τα έθιμα ζωντανά στο πέρασμα των χρόνων!

Σας εύχομαι Καλή Σαρακοστή!»