Νάξος - Cycladia Culture: Εγκαίνια (23/08) του 3ου Συμπόσιου Γλυπτικής με Ναξιακό Μάρμαρο

Τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2020 συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά ο Θεσμός του Συμπόσιου Γλυπτικής με Ναξιακό Μάρμαρο, που διοργανώνεται από την Κυκλαδία στον Δαμαλά της Νάξου σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Γλύπτη Δημήτρη Βάρσου.

Το συμπόσιο φιλοδοξεί να αποτελέσει την αφετηρία για μια σειρά από δράσεις στον τομέα της γλυπτικής με πυρήνα το ναξιακό μάρμαρο, που θα επαναλαμβάνονται ετησίως στην Νάξο αποτελώντας ουσιαστικό πολιτιστικό θεσμό για το νησί.

Ο ανοιχτός στο κοινό χώρος του Συμποσίου, η αλληλεπίδραση των καλλιτεχνών με την τοπική κοινωνία, τα έργα και η τοποθέτηση τους σε δημόσιο χώρο, όλα μαζί πλέκουν έναν ιστό πολλαπλών ερεθισμάτων. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας και να έρθουν σε άμεση επαφή με τους καλλιτέχνες και το αντικείμενό τους. Τέλος, είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της τέχνης από κοντά.

Παράλληλα στον χώρο φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας του Necmi Aydin Sahtariadis από το 1ο & 2ο Συμπόσιο, ενώ στον εξωτερικό χώρο εκτείθονται τα γλυπτά των δύο προηγούμενων ετών.

Και απόψε (23/08, 20:00) είναι τα εγκαίνια τόσο του 3ο Συμπόσιο Γλυπτικής με Ναξιακό Μάρμαρο όσο και της έκθεσης Φωτογραφίας του Necmi Aydin Sahtariadis... Εκθεση που θα διαρκέσει έως την 11η Σεπτεμβρίου... 

Στο συμπόσιο συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Δημήτρης Βάθης
Δημήτρης Βάρσος
Πέτρος Δριτσώνας
Ελένη Καπίρη
Όλγα Πλαστήρα
Χρήστος Ρηγανάς
Tom von Kaenel

και

Άγγελος Ζάβαλης
Δήμητρα Μουρτζίνη

----------------

Necmi Aydin Sahtariadis

Ο σκηνοθέτης, φωτογράφος και εικαστικός καλλιτέχνης, γεννήθηκε στην Τραπεζούντα της Τουρκίας και μεγάλωσε στο Βερολίνο.
Σπούδασε Κινηματογράφο στην Κωνσταντινούπολη.
Η φωτογραφία ήταν πάντα στη ζωή του και τα τελευταία 15 χρόνια, ασχολήθηκε περισσότερο με τη φωτογραφία και την εικαστική τέχνη.
Ζει στην Αθήνα.

Χορηγοί:
Αφοί Καρποντίνη - Ναξιακά Μάρμαρα ΟΕ
Υιοί Ι. Κοντοπίδη ΟΕ Μάρμαρα Νάξου
Γεωπονικό κέντρο Βάρσου, φυτώρια
Blue Star Ferries

---
Κυκλαδία
Αναζητώντας τον Πολιτισμό
Νάξος

14χλμ. Επαρ. Οδού Νάξου-Απειράνθου
Δαμαλάς, 84302 Νάξος
22850 32678
cycladia.org

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News