Νάξος - Cycladia Culture: Εγκαίνια έκθεσης "Ενας Κόκκος Αμμου" της Cynthia Wells

Μια ακόμη διπλή δόση .. .πολιτιστικών δράσεων από την Cycladia Culture σήμερα Σάββατο 15 Ιουνίου... Από τη μία έχουμε τα εγκαίνια της έκθεσης της Cynthia Wells με τίτλο "Ενας Κόκκος Αμμου / A Grain of Sand", έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της "Κυκλαδίας" στο Δαμαλά Νάξου στις 7 το απόγευμα (διάρκεια έως αρχές Ιουλίου) και αμέσως μετά, στις 9 το βράδυ, θα ακολουθήσει αφήγηση παραμυθιών από την Έλσα Λιουμπαρδά. Παραμύθια που είναι και για μεγάλα παιδιά... 

Ξεκινώντας από την έκθεση της Cynthia Wells να αναφέρουμε ότι ... 

"Το πάθος μου, ή καλύτερα η εμμονή μου ξεκίνησε όταν ήρθα για να μείνω εδώ την πρώτη φορά το 1992. Περπαντώντας στα βουνά της Νάξου είναι σαν να διαβάζεις ένα διήγημα για τον μύθο, την ιστορία, τον χρόνο και την γλώσσα της γης. Διαφορετικά ορυκτά χαρίζουν διαφορετικούς χρωματισμούς στις πέτρες και η παλέττα της Νάξου περιέχει κάθε χρώμα που μπορεί να φανταστεί κανείς. Οι πίνακες είναι ένα είδος μαγείας για μένα, μια αλχημιστική διαδικασία. Με ένα γουδί μεταμορφώνω μια στέρεη πέτρα σε έγχρωμη σκόνη, έπειτα σε χρώματα τα οποία απλώνω στον καμβά.

Η σκόνη κολλιέται χρησιμοποιώντας στρώματα, κόλλα και νερό ή κάποιο υλικό σε gel μορφή και επιστρώνεται πάνω σε μαύρο χρώμα λαδιού, με γαλάζια σκόνη (την ίδια που χρησιμοποιείται στο παραδοσιακό ασβεστόχρωμα για τα σπίτια).

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας χάρτης του παραδείσου, σαν σύννεφα πάνω από αστρικά αέρια, και της γης, από την οποία άλλωστε και αποτελούνται. Και εγώ στέκομαι ανάμεσα τους, θαυμάζοντας την ομορφιά αυτού του νησιού, του κόσμου και του σύμπαντος".

Βιογραφικό: Η Cynthia Wells ζωγραφίζει και δημιουργεί σχεδόν όλη της τη ζωή. Στο γυμνάσιο έλαβε το Βραβείο Βιβλίου στην Τέχνη. Σπούδασε στην σχολή Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν για ένα χρόνο, άλλο ένα έτος στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο και στη συνέχεια ταξιδεύοντας για 15 χρόνια τελείωσε τελικά τις καλές τέχνες  στο UT Austin το 2003. Κατά τη διάρκεια του χρόνου που δεν σπούδαζε εργάστηκε ως γραφικός καλλιτέχνης και καλλιτέχνης έργων μεγάλης κλίμακας  στο Σαν Φρανσίσκο.Συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις τέχνης στη Νάξο και δίδαξε τέχνη σε παιδιά στο Τέξας. Ακόμη εργάζεται ως σκηνογράφος. Εκτός από τα σχέδια με γκουάς και χρώμα νερού επικεντρώνεται κυρίως στη δημιουργία έργων κατασκευασμένων με φυσικά υλικά..

Πληροφορίες για την έκθεση 
Διάρκεια έκθεσης 15/6 - 5/7 
Καλλιτέχνης: Cynthia Wells 
Τίτλος: Ένας Κόκκος Άμμου

Και όσο για τα παραμύθια.. 

Παραμύθια για μεγάλους και για παιδιά με τους γονείς τους

"Μια φορά κι έναν καιρό, ένας ποντικός ήθελε να παντρέψει τη θυγατέρα του, ένας κοκοράκος γεννήθηκε μισός και μια κόρη έτρεφε έναν καημό. Παραμύθια από τη λαϊκή προφορική μας παράδοση μιλούν με χιούμορ για τις αξίες της ζωής, για τους μικρούς ατρόμητους ήρωες, αλλά και για την κανιβαλιστική διαδικασία της ενηλικίωσης."

 Τέλος,θα κλείσουμε με μουσική. Οποιος έχει φέρνει μαζί και ένα οργανάκι. Καλή αντάμωση!!!