Τετάρτη, 6 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΝάξος - Cycladia Culture: Εγκαίνια στην έκθεση με τίτλο "Humanscapes"

Νάξος – Cycladia Culture: Εγκαίνια στην έκθεση με τίτλο “Humanscapes”

|

Η Cycladia διοργανώνει την Έκθεση Εικαστικών με τίτλο “Humanscapes” από την Βαλασία Ντόντουλου και την συνοδευτική Performance – Πότε θα γίνουν τα εγκαίνια 

Μϊα ακόμη δράση από την Cycladia… Εκθεση Εικαστικών με τίτλο “Humanscapes” από την Βαλασία Ντόντουλου και την συνοδευτική Performance… Εκθεση που ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται την 31η Ιουλίου.. 

Τα εγκαίνια είναι προγραμματισμένα για σήμερα, Τρίτη 12 Ιουλίου στις 8 το βράδυ στο χώρο της Κυκλαδία, στο Δαμαλά της Νάξου… Και όπως είναι λογικό η είσοδος ελεύθερη και ώρες επισκέψεων από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ… 

Στην έκθεση με τίτλο ‘Humanscapes’ η Βαλασία Ντόντουλου παρουσιάζει μια σειρά γλυπτών και σχεδίων, καθώς και μία βιντεοεγκατάσταση.
Μέσα από τον πειραματισμό με τα υλικά, δημιουργήθηκαν τρισδιάστατα ανθρώπινα τοπία, ενώ με τη χρήση των νέων τεχνολογικών μέσων, συνομιλεί το σχέδιο με τη γλυπτική, και την άυλη γλυπτική του ήχου.
Πρόκειται για έναν διάλογο του σημείου με το άπειρο, αλλά και τη συνεχή αλληλοδιαμόρφωση μεταξύ των μονάδων, ως μέρος της ολότητας.

Ποια είναι η Ντόντουλου 

valasia.jpgΗ Βαλασία Ντόντουλου γεννήθηκε το 1995 στη Θεσσαλονίκη. Ήδη από νεαρή ηλικία διακρίθηκε με πρώτα βραβεία σε διαγωνισμούς ζωγραφικής, μεταξύ άλλων και στην παιδική Biennale το 2008. Εισήχθη στην σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, στο τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών, με την κατηγορία των ταλέντων προτού ολοκληρώσει το λύκειο. Αποφοίτησε με άριστα το 2019, από την κατεύθυνση της Γλυπτικής.

Φοίτησε με υποτροφία Erasmus στο πανεπιστήμιο Bellas Artes Ugr της Γρανάδας το 2017. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, performancies, συμπόσια γλυπτικής, καθώς επίσης και σε διεθνή φεστιβάλ animation και video art, αποσπώντας βραβείο κοινού στο Icona Ionian Contemporary Animation Festival το 2021. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΠΜΣ ‘Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή’, του Ιονίου Πανεπιστημίου. Από το 2015 εργάζεται ως εικαστικός – παιδαγωγός, αλλά και ως μουσικός.

English Text 

We invite you to the opening of the Solo Exhibition with title “Humanscapes” by Valasia Dodulu and the accompanying Performance that will take place on Tuesday 12 July 2022 at 8 p.m. at Cycladia.

Humanscapes
Solo Exhibition by Valasia Dodulu
12 – 31 June 2022
Cycladia . Damalas . Naxos
Everyday 10 to 1 & 7 to 10

In the exhibition entitled Humanscapes, Valasia Dodoulou presents a series of sculptures and drawings. Through experimentation with materials, three-dimensional human landscapes were created, while with the use of new technological means, the design converses with sculpture, and the immaterial sculpture of sound. It is a dialogue between the point and the infinite, but also the continuous inter-formation between the units, as part of the whole.

Valasia Dodulu was born in 1995 in Thessaloniki. Already at a young age, she was distinguished by first prizes in painting competitions, among others at the Children’s Biennale in 2008. She was admitted to the Faculty of Fine Arts of the AUTH, in the Visual & Applied Arts department, in the category of talented young artists before she finished high school. She graduated with honors in 2019, from the department of Sculpture. She studied on an Erasmus scholarship at the Bellas Artes Ugr University in Granada in 2017.

She has participated in group exhibitions, performances, sculpture symposia, as well as in international animation and video art festivals, winning an audience award at the Icona Ionian Contemporary Animation Festival in 2021. She is a postgraduate student at the “Audiovisual Arts in the Digital Age” of the Ionian University. Since 2015, she has been working as an artist – educator, but also as a musician.

Entrance is free to the public.

For more information please call 22850 32678 or visit our website cycladia.org.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανελλαδικές 2025 – ΓΕΛ Κυκλάδων: Ποσοστά επιτυχίας, βαθμολογίες και το… ρεκόρ της Αμοργού (πίνακες)

62% των υποψηφίων των ΓΕΛ Κυκλάδων πέτυχαν την εισαγωγή τους – Ποιοι αρίστευσαν, πού πέρασαν και ποια σχολεία ξεχώρισαν

Περί Πορτάρας και… ενότητας

Θα ήθελα να δω τη Νάξο να αναλαμβάνει, με υπευθυνότητα, την πρωτοβουλία για το καλό της Πορτάρας.

Πώς συγχρονίζονται τα στοιχήματα χιλιάδων παικτών στη Live ρουλέτα σε πραγματικό χρόνο

Πώς Συγχρονίζονται τα Στοιχήματα Xιλιάδων Παικτών στη Live Ρουλέτα σε Πραγματικό Χρόνο - Η Μοναδική Πρόκληση των Live Καζίνο

Η Ελλάς Σύρου γράφει ιστορία και σε χρειάζεται – Στήριξε την ομάδα αγοράζοντας μετοχές

Για πρώτη φορά ομάδα των Κυκλάδων στην Superleague 2 – Η ΠΑΕ ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στη νέα εποχή του Συριανού ποδοσφαίρου

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς–Πάρος–Νάξος–Κουφονήσια–Κατάπολα για 6 & 13 Αυγούστου

Το “HIGHSPEED 4” θα εκτελέσει τα δρομολόγια του “HELLENIC HIGHSPEED” – Δείτε τις ώρες αναχώρησης και άφιξης

Βασιλική Κατερίνη: «Όταν τραγουδάω στο νησί μου, αυτό χτυπάει στην καρδιά!» (video)

Μια ειλικρινής συζήτηση για την οικογένεια, τη μουσική, τις ρίζες και το μέλλον μέσα από τη συχνότητα της Ραδιοφωνίας Κυκλάδων 101,3.

ΥΠΑ: Σε εξέλιξη οι αναβαθμίσεις σε αεροδρόμια Σύρου, Κυθήρων και Ιωαννίνων

Επιθεωρήσεις από τη Διοίκηση της ΥΠΑ σε κρίσιμες υποδομές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας – Στόχος η αναβάθμιση λειτουργίας, αισθητικής και τουριστικής διασύνδεσης

Γ. Πολυχρονάκος: «Η Δημόσια Υγεία στις Κυκλάδες είναι ο μεγάλος ασθενής»

Καταγγελία από τον Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. για τεράστια κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νησιά – Προειδοποίηση για επιδείνωση το φθινόπωρο

Νάξος – Ο Γιάννης Κασιδάκης στα «Φανάρια»: Ενίσχυση με φόντο το μέλλον

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου υποδέχεται τον 20χρονο forward με εμπειρία και φιλοδοξίες – Χτίζει ομάδα που παίζει, διεκδικεί και εμπνέει!

Συρματόπλεγμα στην Πορτάρα: «Έκνομη ενέργεια» λέει ο Δήμαρχος Νάξου Δ. Λιανός (video)

Αντιδράσεις για την πρόχειρη περίφραξη στο εμβληματικό μνημείο – Τι είπε ο Δήμαρχος στην εκπομπή του OPEN και ποια μέτρα ζητά να ληφθούν άμεσα. (video)

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Νάξος – Λιμεναρχείο: Περιορισμοί στη διέλευση οχημάτων στη Χώρα Νάξου, τι αλλάζει 2 και 3 Αυγούστου

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Νάξου για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αυξημένης επιβατικής κίνησης – Ποιοι εξαιρούνται