Νάξος - Cycladia Culture: Ενα ερευνητικό εργαστήρι θεάτρου

«Ένα άτομο, είναι η μοναξιά. Δύο, είναι ένας και το είδωλό του. Τρείς, είναι μια ενότητα. Τέσσερις ένας στατικός όγκος. Πέντε, ένα σύνολο που αρχίζει να κινείται. Έξι, δύο ενότητες. Από εφτά και πάνω σχηματίζεται ένα πλήθος.» J.Lecoq

Κρατώντας γνωστές τεχνικές του θεάτρου (physical, divised, forum, drama) οι nomades artcore και αναπτύσσοντας τον δικός μtoyw κώδικα, δημιουργούn μια σειρά, από συναντήσεις, εργαστήρια και δοκιμές  που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2019, όπου η έννοια του συνόλου θα μας βάλει να παίξουμε σαν ομάδα, να σκεφτούμε σαν πολίτες και να ακούσουμε την ανάγκη, να μην είμαστε μόνοι.

Πως μπορεί να συνυπάρξει ένα πλήθος;
Τι είναι αυτό που το κάνει σύνολο;
Ποιοι είναι οι ενωτικοί δεσμοί που το συγκροτούν και τι μπορεί να το διασπάσει;

H έννοια του συνόλου, δεν έχει πρόσημο. Άλλος το αναζητά, άλλος το φοβάται, άλλος το χρειάζεται για να το διαχειριστεί, άλλος για την μοναξιά του. Τα σύνολα είναι παντού : είναι μουσικά, αθλητικά, πολιτικά, έχουν μια μακρά ιστορία στο θέατρο(χωρικά) και δεν σταματάνε να εξελίσσονται.

Το σύνολο, εμφανίστηκε μπροστά μας πολλές φορές και μας προβλημάτισε, σαν ομάδα και σε παλιότερες μας δράσεις. Είτε το βρήκαμε απέναντί μας, είτε γίναμε μέρος του. Πως όμως εξελίσσεται; Πόσα και ποιά στοιχεία το δημιουργούν;
Η ενότητα, πως διατηρείτε;  Χρειάζεται;  Όλα τα άτομα, στοιχεία ενός συνόλου, αποτελούν μια μονάδα;
Υπάρχουν εξαιρέσεις;
Πάντα με αφορμή, κοινωνικά γεγονότα και την εσωτερική ανάγκη της ομάδας, ερευνούμε την έννοια του συνόλου και την θέση που έχουμε μέσα σε αυτό.

Με όχημα το σώμα μας, αφού είναι η πιο βιωματική έννοια του συνόλου που φέρουμε και τον κώδικα ενός θεάτρου ensemble, όπου η ομάδα ενεργεί και όχι οι προσωπικότητες, ξεκινάμε ένα νέο ερευνητικό θεατρικό κύκλο στις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Δημιουργική ομάδα Κωνσταντίνα Γιασεμίδου, Πέτρος Ρούσσος, Γιάννης Σιούτης. nomadesartcore.blogspot.gr

Ερευνητικό εργαστήρι θεάτρου από τους nomades artcore
"ΣΥΝΟΛΟ / ENSEMBLE"
Πρώτη Δοκιμή : Νάξος / Κυκλαδία / 4,5,6,7,8 Φεβρουαρίου 2019 / 17:00 – 21:00 /
κόστος συμμετοχής 50€ / πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής εως 3 Φλεβάρη: 6946363045 ή 2285032678/
Συντονίζουν Πέτρος Ρούσσος, Γιάννης Σιούτης.