Νάξος - Cycladia Culture: Εργαστήριο για το παραδοσιακό τραγούδι

Η Κυκλαδία συνεχίζοντας τις δράσεις της φθάνει στην καρδιά του καλοκαιριού φιλοξενώντας μια σπουδαία συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τον Στάθη Κουκουλάρη και την Μάρθα Μαυροειδή στο Αθλοθέατρο Φιλωτίου «Μανώλης Ψαρράς» την Τρίτη 30 Ιουλίου και ώρα 9:00 μ.μ.  Ο Στάθης Κουκουλάρης, από τον Κυνήδαρο της Νάξου, γνωρίζοντας βαθιά τα πατήματα του παλαιού κυκλαδίτικου ύφους και παραμένοντας πιστός σε αυτά καθ'όλη την διαδρομή του, θα μας οδηγήσει στην αυθεντική μουσική του τόπου. H Μάρθα Μαυροειδή ανήκει στη γενιά των νεότερων μουσικών, η οποία αφουγκράζεται το ουσιώδες στο πνεύμα του τόπου και παίρνοντας την σκυτάλη αναδεικνύει ότι τίποτα δεν χάνεται.

Νωρίς όμως σήμερα, Τρίτη 30 Ιουλίου, στς 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί Εργαστήριο για το παραδοσιακό τραγούδι. Και όπως διαβάζουμε στην σχετική ανάρτηση της Cycladia Culture "

"Στα πλαίσια της οργάνωσης της συναυλίας του Στάθη Κουκουλάρη και της Μάρθας Μαυροειδή θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο παραδοσιακού τραγουδιού. Σε αυτό το εργαστήριο θα μάθουμε παραδοσιακά τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας, εστιάζοντας στις στυλιστικές λεπτομέρειες κάθε περιοχής: τα στολίδια, τα διαστήματα, την αίσθηση του ρυθμού κλπ. Ταυτόχρονα θα πάρουμε μία γεύση και από το λαογραφικό πλαίσιο του κάθε τραγουδιού, τα έθιμα με τα οποία συνδέεται και τη θέση του μέσα στον ετήσιο κύκλο των εορτών. Εργαστήρι που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Cycladia Culture στον Δαμαλά... 

κόστος: ελεύθερη συμμετοχή 
προτεινόμενη τιμή 10 ευρώ"