Νάξος - Cycladia Culture: Ξεκινάει (20/08) το 2ο συμπόσιο γλυπτικής

Η Κυκλαδία, πολιτιστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδρεύει στην Νάξο, σε συνεργασία με το γλύπτη Δημήτρη Βάρσο διοργανώνει φέτος στο εργαστήριο του καλλιτέχνη στις Εγγαρές Νάξου, το 2ο Συμπόσιο Γλυπτικής με Ναξιακό Μάρμαρο. Η αρχή είχε γίνει πέρυσι με το 1ο συμπόσιο και τα έργα που φιλοτεχνήθηκαν εκτίθενται στον εξωτερικό χώρο της Κυκλαδίας.

Το συμπόσιο θα διεξαχθεί στο διάστημα από 20 Αυγούστου μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου 2019 και θα λάβουν μέρος σε αυτό γλύπτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και γλύπτες που ζουν και εργάζονται στη Νάξο.

Το Ναξιακό μάρμαρο, φημισμένο από την αρχαιότητα ακόμα για τις υπέροχες ιδιότητές του και τη χρήση του διαχρονικά, θα αποτελέσει το αποκλειστικό υλικό για τις δημιουργίες των καλλιτεχνών.

Παράλληλα με τις εργασίες του συμποσίου θα διεξαχθούν και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως μουσικές παραστάσεις, προβολές, ομιλίες κλπ, με ποικίλη καλλιτεχνική θεματολογία.

Ο χώρος του συμποσίου θα είναι επισκέψιμος καθημερινά κατά τη διάρκειά του κατά τις απογευματινές ώρες από 18.30 μέχρι 20.30 για όσους ενδιαφέρονται να δουν από κοντά τη διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας με το συγκεκριμένο υλικό (συνιστάται η τηλεφωνική επικοινωνία πριν την επίσκεψη στον χώρο).

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 20 Αυγούστου - 15 Σεπτεμβρίου 2019
Χώρος Διεξαγωγής: Εγγαρές Νάξου
Συμμετοχές: επισκέπτες γλύπτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και γλύπτες που ζουν και εργάζονται στην Νάξο
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Δημήτρης Βάρσος
Διοργάνωση: Κυκλαδία

Πληροφορίες: 22850 32678 και 6977261053