Νάξος - "Δάμαρις": Ευχαριστούμε τους δασκάλους μας

Πως το έγραψαν στην σχετική πρόσκληση, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Δάμαρις; ""Αναγνωρίζοντας το λειτούργημα που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί".. Οπερ και εγένετο. Και στην κατάμεστη αίθουσα του Ανδρονίκειου Πολιτιστικού Κέντρου, στον Δαμαριώνα, η γιορτή ήταν φορτισμένη συναισθηματικά. Αλλωστε οι τέσσερις δάσκαλοι που γαλούχησαν αρκετές γενιές παιδιών στην ευρύτερη περιοχή του Δαμαριώνα είναι πρόσωπα αγαπημένα.... Και όπως είναι κατανοητό, στην εκδήλωση που έγινε χθες το βράδυ (03/08) στην αίθουσα βρέθηκαν ουκ ολίγοι. Γενιές κατοίκων του χωριού που γύρισαν μέσα από τη συζήτηση και την κουβεντούλα αλλά και τη θέα των τεσσάρων εκπαιδευτικών το χρόνο πίσω... Και σίγουρα οι εικόνες θα ήταν μοναδικές, έστω κι εάν τα χρόνια ήταν δύσκολα και σίγουρα η παιδαγωγική μέθοδος αρκετά διαφορετική μέσα στο πέρασμα του χρόνου.. 

Ας δούμε τι αναφέρει η σχετική ενημέρωση από τον Πολιτιστικό σύλλογο "Δάμαρις" που σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τις δράσεις του, που δεν είναι μόνο πολιτιστικού χαρακτήρα αλλά ενδιαφέρεται και για το περιβάλλον με πρόσφατη δράση τον καθαρισμό της παραλίας στην Αγιασό... " 

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση τιμής στους συνταξιούχους δασκάλους του Δαμαριώνα, που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Δάμαρις", στο κατάμεστο Ανδρονίκειο. Στο πρόσωπο των τιμώμενων κ.κ. Άννας Βάσιλα, Μαρίας Τζανίνη, Ειρήνης Κωβαίου-Προμπονά και Μανόλη Προμπονά τιμήθηκαν όλοι οι φωτεινοί Δάσκαλοι που επιτελούν το παιδαγωγικό τους έργο ως λειτούργημα!

Ευχαριστούμε θερμά τους ομιλητές της βραδιάς κ.κ. Καιτη Ψαρα, Καλλιόπη Δέτση, Ευγενία Σιγάλα και Στεφανία Λεοντίου, όσους μίλησαν για τους δασκάλους μας (κ.κ. Γεωργία Λουδάρου, Ελένη Γιαννούλη, Λιανή Μουστάκη, Τζιώτης Αντώνιος, Γιούλα Βενιέρη, Ειρήνη Κύλη, Στέφανος Ααρών, Μαρία Μπουσούνη (Φαρμακείο Μπουσούνη Μαρία), Βασίλης Κρασσάς, Αντώνης Μανιός, Νίκος Σέρβος (Nick Servos), Γιάννα Κάγκανη, Κατερίνα Προμπονά, Πόπη Βάλλη, Στέφανος Προμπονάς (Stefanos Promponas), Πόπη Μάκαρη, Κατερίνα Μαράκη, Άγγελος Κοντοπίδη, Άννα Μέμο, Γιώργος Χωματάς, Ρένος Δέτση, Γεωργία Σωμαρίπα, Άννα Κάγκανη, Αθηνά Παπαδάκη, Γιάννης Σέρβος, Μαρία Στρούβαλη, Νίκος Παπαδάκης, Γιάννης Στρούβαλης, Ειρήνη Σωμαρίπα, Μαρία Γρατσία). Θερμά ευχαριστώ και στους εκπαιδευτικούς του χωριού μας που απένειμαν τις τιμητικές πλακέτες (κ.κ. Δημήτρης Αδαλής, Αντώνης Μάκαρης, Ευθυμία Δέτση και Δημήτρης Συριανός).

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την Χριστίνα Καρρά - Σέρβου και τα παιδιά της χορωδίας, που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της εκδήλωσης (Άννα Κάγκανη, Άννα Μέμο, Γεωργία Σωμαρίπα, Μαρία Φράγκου, Τερέζα Ημέλλου, Σάρα Μέμο, Αλεξάνδρα Σέρβου, Κάτια Παραρά, Στέλιος Σέρβος).

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον Γιάννη Σέρβο για την πολύτιμη βοήθειά του και την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης.

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συλλόγου Δάμαρις Δαμαριώνα στα social media