Νάξος - Δανακός: Ποιητικοί αγώνες και "ο έρωτας στην Παραδοσιακή κοινωνία"

Δανακός Νάξου.. Ενα από τα ωραιότερα χωριά που όμως δεν γνωρίζουμε. Ο λόγος; Η εύκολη δικαιολογία είναι η απόσταση. Ομως, με τη παράδοση που διαθέτει, θα έπρεπε να είμαστε όλοι εκεί. Και να απολαμβάνουμε το καφέ μας κάτω από τα πλατάνια, στην περίφημη βρύση του χωριού, εικόνες που παραπέμπουν στην ηπειρωτική Ελλάδα και σε συνδυασμό με την παράδοση που έχει το χωριό σε θέματα πολιτισμού, θα έπρεπε να είναι η βασική μας επιλογή το καλοκαίρι... 

Μία από τις πιο σημαντικές δράσεις των τελευταίων ετών; Οι ... ποιητικοί Αγώνες. Ακούγεται τόσο τρελό, αλλά είναι αληθινό. Και η πρόκληση μεγάλη "να φτιάξουμε κοτσάκια" μας προσκαλεί ο Σύλλογος του χωριού που φέρει το όνομα "Ζωοδόχος Πηγή" και όπως τονίζεται " 

"Ελάτε να φτιάξουμε κοτσάκια!"

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 και ώρα 19:00 στη Βρύση του Δανακού, κάτω από τον πλάτανο, όπου φέτος για 6η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί η Πανναξιακή εκδήλωση «Ποιητικοί Αγώνες».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία, τον γνωστό "αγώνα" με τα κοτσάκια των συμμετεχόντων με θέμα "Έρωτας στην παραδοσιακή κοινωνία", παρουσίαση του βιβλίου "Η έμμετρη αλληλογραφία δύο λαϊκών ποιητών από τη Νάξο (Στέφανος Μουστάκης, Λευτέρης Τσάφος)" και παραδοσιακό γλέντι με χορό και κεράσματα.

Σας περιμένουμε!!

Κι όπως αναφέρει ο γνωστός φιλόλογος Νίκος Λεβογιάννης " Μια ιδιαίτερη εκδήλωση που αναδεικνύει το ξεχωριστό και πανάρχαιο ταλέντο των κατοίκων του Δανακού να διαλέγονται στην καθημερινότητά τους με στίχους.  Το ταλέντο αυτό επιβιώνει και ανθεί από πολύ παλιά ως σήμερα στα δυο αδελφά χωριά της Νάξου, την Απείρανθο και τον Δανακό".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News