Νάξος - ΕΑΣ Νάξου: Τσικνοπέμπτη (20/02) με τους Κουδουνάτους

Την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Φιλώτι, όπου η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου ''Ο Ζευς'' και η Τοπική Κοινότητα Φιλωτίου διοργανώνουν μεγάλη γιορτή! Το φαγητό και το κρασί θα είναι άφθονα, θα απολαύσουμε παραδοσιακή μουσική, χορό, τραγούδι, οι... εκκωφαντικοί Κουδουνάτοι θα ξορκίσουν τα κακά πνεύματα και θα σημάνουν την άνοιξη, ενώ θα υπάρχουν και εκπλήξεις!

Ας δούμε και τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης για το ξεχωριστό αυτό δρώμενο 

 

"Τρικούβερτο γλέντι με τους εκκωφαντικούς Κουδουνάτους! Οι ψησταριές παίρνουν φωτιά με 3500 σουβλάκια, 15 ντόπια αμνοερίφια και χοιρινά! 

 Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου «Ο Ζευς» στρώνουν το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης και οργανώνουν τρικούβερτο παραδοσιακό ναξιώτικο γλέντι, με τη συμμετοχή των ξακουστών Κουδουνάτων και μεγάλων καλλιτεχνών της νησιώτικης μουσικής παράδοσης και φυσικά τα φημισμένα και πεντανόστιμα Αξιώτικα Αμνοερίφια, το σήμα κατατεθέν των ορεινών χωριών της Νάξου!

Άφθονο κρασί, αρνάκι και κατσικάκι γάλακτος , χοιρινά σουβλάκια , Γραβιέρα Νάξου, πατάτες κι εκλεκτά προϊόντα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, θα απολαύσουν οι επισκέπτες στο Φιλώτι την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020.

Παράλληλα, ένα από τα πιο εντυπωσιακά Διονυσιακά έθιμα του Αιγαίου θα αναβιώσει και φέτος στο Φιλώτι! Οι εντυπωσιακοί Κουδουνάτοι, ζωσμένοι με σειρές από κουδούνια, θα προκαλέσουν εκκωφαντικό θόρυβο στα σοκάκια των χωριών για να ξορκίσουν τα κακά πνεύματα και να υποδεχθούν την εαρινή περίοδο!

Είστε όλοι καλεσμένοι!

Σας περιμένουμε να γλεντήσουμε μαζί! 

(φωτογραφία: Cycladesvoice.gr) 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News