Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΝάξος - Εγγαρές: «Ευχαριστούμε» για την παρουσία και «συγνώμη»

Νάξος – Εγγαρές: «Ευχαριστούμε» για την παρουσία και «συγνώμη»

|

Ανήμερα της Παναγίας στις Εγγαρές στήθηκε το πιο εντυπωσιακό πανηγύρι των τελευταίων χρόνων – Οι Οικονομίδης – Σπανού με την ορχήστρα τους (και όχι μόνο) κράτησαν όρθιους έως τις …δεύτερες πρωινές ώρες εκατοντάδες θαμώνες που απόλαυσαν ένα όμορφο νησίωτικο πρόγραμμα – Τι αναφέρει στην ευχαριστήρια ανακοίνωσή του το ΔΣ του  Συλλόγου Εγκαριτών Νάξου

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σκέφτηκαν ότι δύο πανηγύρια σε τόσο κοντινή απόσταση θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για το σύνολο των επισκεπτών και αυτών που θέλουν να απολαύσουν ένα γνήσιο νησιώτικο πανηγύρι από τα παλιά…  Και εν μέρει δικαιώθηκαν όταν λίγο μετά τις 12 το βράδυ, ουσιαστικά αλλάζοντας η ημέρα, ο δρόμος για τις Εγγαρές (κυρίως) και λιγότερο για τη Γαλήνη έμοιαζε ως σκανδιναβικό σταυρόλεξο και χρειάστηκε ακόμη και η παρέμβαση της Αστυνομίας σε ρόλο τροχαίας ώστε να βρεθεί λύση. Βρέθηκε; Εάν σκεφτούμε ότι ο Υπουργός Εργασίας και βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στις Εγγαρές και γύρισε πίσω, ε τότε το πρόβλημα έμεινε άλυτο για αρκετές ώρες..

Ααα για μία στιγμή… Γιατί είπαμε ότι μιλάμε; Μα για το πανηγύρι της Παναγίας στις Εγγαρές. Ανήμερα της γιορτής της Παναγιάς της Εγγαρίτισσας και με τους Νίκο Οικονομίδη – Κυριακή Σπανού (και την ορχήστρα τους από Σαντορίνη – Μυτιλήνη) να βρίσκονται στο πάλκο προσφέροντας ένα ξεχωριστό μουσικό θέαμα….

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 1500 άτομα βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του πάλαι ποτέ Δημοτικού Σχολείου του χωριού και το κέφι κράτησε έως τις 8 το πρωί της επόμενης ημέρας με τον Σχοινουσιώτη δεξιοτέχνη του βιολιού να κλείνει με … Ρίζο (φωτογραφία Μαρία Λάσκαρη) και με όλο το ΔΣ να χορεύει στο ρυθμό του, την ξεχωριστή παράσταση και έχοντας συμπληρώσει σχεδόν οκτάωρο .. εργασίας.

Ο ενθουσιασμός των παρευρισκόμενων κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα και ανάμεσα στους θαμώνες ξεχώρισαν και λόγω παρουσιαστικού ο νέος Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός (με την οικογένειά του), ο αντιδήμαρχος Νίκος Σιδερής, αλλά και η παρέα του Αντιπεριφερειάρχη και Έπαρχου Νάξου, Γιάννη Μαργαρίτη…  Και χάσαμε τον … υπουργό που μέσα στον κυκεώνα των αυτοκινήτων δεν μπόρεσε να φτάσει ποτέ. Κι ας τον περίμενε η θέση του για αρκετές ώρες… Μέχρι και το ΣΔΟΕ έκανε την εμφάνισή του, τα βρήκε όλα καλώς καμωμένα και έφυγε…

Και σήμερα, έρχεται η Μαρία Μπουλαξή, ως πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Εγγαριτών Νάξου να εκφράσει την ικανοποίηση των Εγγαριτών για αυτή την μοναδική βραδιά. Να πει «ευχαριστώ» σε όσους έφτασαν και δεν ήταν λίγοι καθότι μιλάει για «τεράστια παρουσία κόσμου» αλλά και «συγνώμη» για όσους δεν «κατάφεραν να φτάσουν αφού η πρόσβαση ήταν δύσκολη λόγω αυξημένης κίνησης και περιορισμένου χώρου»

Και βέβαια, ένα μεγάλο .. ευχαριστώ, στους εθελοντές που παραδοσιακά είναι η ψυχή όλων αυτών των εκδηλώσεων…

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Κάτω από μια υπέροχη βραδιά με υπέροχους καλλιτέχνες, ένα από τα πιο επιτυχημένα πανηγύρια μας που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας , η φετινή γιορτή του 15 Αύγουστου πέρασε πλέον στο παρελθόν.

Η επιτυχία του αποδείχτηκε από την τεράστια παρουσία του κόσμου αλλά και την φανερή επιδοκιμασία του με την συμμετοχή του μέχρι τις πρωινές ώρες στο χορό και το τραγούδι.

Να ζητήσουμε βεβαίως και ένα συγνώμη σε αυτούς που ήρθαν και δεν μπόρεσαν να μπούνε (λόγω πληρότητας) αλλά και σε αυτούς που δεν κατάφεραν να φτάσουν αφού η πρόσβαση ήταν δύσκολη λόγω αυξημένης κίνησης και περιορισμένου χώρου.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους τους εθελοντές συγχωριανούς μας που όντως έκαναν ότι μπορούσαν, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια , ώστε αυτή η μεγάλη γιορτή να κυλήσει όσον το δυνατόν ομαλότερα για την εξυπηρέτηση του κόσμου.

Να ευχαριστήσουμε και τους χορηγούς που μας στήριξαν σε αυτή μας την προσπάθεια.

Επίσης πολλά οφείλουμε και τους ευχαριστούμε θερμά στους συγχωριανούς μας καλλιτέχνες  κα Λητώ Φλωράκη, και κ. Δημήτρη Μπουλουξή , που με την μουσικότητα τους και την παρουσία τους πλαισίωσαν με τον καλύτερο τρόπο και ανέδειξαν το πρόγραμμα.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Νίκο Οικονομίδη, την κα Κυριακή Σπανού και την Ορχήστρα τους για αυτό το όντως παραδοσιακό γλέντι που μας χάρισαν.

Εις το επανιδείν !!!!!!!!

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εγκαριτών Νάξου

Η Πρόεδρος Μ. Μπουλαξή

Γραμματέας: Μ. Πλιανού,

 Ταμίας Αθηνών: Ν. Φλωράκης

Αντιπρόεδρος Νάξου: Νεκ. Λεγάκης

 Ταμίας Νάξου: Γ. Καπετανάκης

Μέλη: Μ. Μαχαιριώτης,  Χρ. Πολυκρέτη


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟΚ: Το “αντίο” του Καραλευθέρη και η μεγάλη αγκαλιά που βίωσε στη Νάξο (video)

Με ένα ξεχωριστό τρόπο ο Λευτέρης Καραλευθέρης έκλεισε το κεφάλαιο "Πανναξιακός ΑΟΚ - Νάξος" - Τι αναφέρει στο μήνυμά του (video)

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ….. πορεία προς μία κοινωνία δικαιοσύνης

Αρθρο του Κωνσταντίνου Σκαρβέλη με αφορμή την Πρωτομαγιά.. Πρώτη ημέρα του μήνα των λουλουδιών, των ανθέων. Εποχή του Έρωτα.

Μητρόπολη Παροναξίας: Το τροπάριο της Κασσιανής στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Νάξου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Νάξου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κκ Καλλίνικος

Μικρές Κυκλάδες: Ομιλίες για τον καρκίνο του δέρματος και δερματολογικές εξετάσεις σπίλων

Σε Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και εξετάσεις δωρεάν με επίκεντρο το καρκίνο του δέρματος - Σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ

Naxos Medical: Ερχεται δωρεάν έλεγχος μαστών με υπερηχογράφημα και κλινική εξέταση

Μία ακόμη πρωτοβουλία από το πολυκέντρο Υγείας Naxos Medical για τις γυναίκες της Νάξου και όχι μόνο. Δείτε πως μπορείτε να κάνετε την προληπτική αυτή εξέταση

Νάξος – Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών: Το 1ο Συνέδριο Παιδιών γίνεται πραγματικότητα (!!!)

Ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα πραγματοποιήσει το 1ο Συνέδριο για παιδιά (6 – 15 ετών) - Ποιο είναι το θέμα και πότε θα γίνει

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Αποστολή δώρων στα παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”

Αποστολή δώρων από τη Νάξο στα παιδιά που νοσηλεύονται αυτές τις ημέρες στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα πρόνοιας Βασίλης Φλεριανός

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

MyCoast: Διαθέσιμη η εφαρμογή στα κινητά για καταγγελίες όσον αφορά παρανομίες σε παραλίες

Πέρυσι υπό την πίεση του «κινήματος της πετσέτας» έγιναν 4.500 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 1.750 παραβάσεις

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη