Νάξος - Εγγαρές: «Ευχαριστούμε» για την παρουσία και «συγνώμη»

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σκέφτηκαν ότι δύο πανηγύρια σε τόσο κοντινή απόσταση θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για το σύνολο των επισκεπτών και αυτών που θέλουν να απολαύσουν ένα γνήσιο νησιώτικο πανηγύρι από τα παλιά…  Και εν μέρει δικαιώθηκαν όταν λίγο μετά τις 12 το βράδυ, ουσιαστικά αλλάζοντας η ημέρα, ο δρόμος για τις Εγγαρές (κυρίως) και λιγότερο για τη Γαλήνη έμοιαζε ως σκανδιναβικό σταυρόλεξο και χρειάστηκε ακόμη και η παρέμβαση της Αστυνομίας σε ρόλο τροχαίας ώστε να βρεθεί λύση. Βρέθηκε; Εάν σκεφτούμε ότι ο Υπουργός Εργασίας και βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στις Εγγαρές και γύρισε πίσω, ε τότε το πρόβλημα έμεινε άλυτο για αρκετές ώρες..

Ααα για μία στιγμή… Γιατί είπαμε ότι μιλάμε; Μα για το πανηγύρι της Παναγίας στις Εγγαρές. Ανήμερα της γιορτής της Παναγιάς της Εγγαρίτισσας και με τους Νίκο Οικονομίδη – Κυριακή Σπανού (και την ορχήστρα τους από Σαντορίνη – Μυτιλήνη) να βρίσκονται στο πάλκο προσφέροντας ένα ξεχωριστό μουσικό θέαμα….

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 1500 άτομα βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του πάλαι ποτέ Δημοτικού Σχολείου του χωριού και το κέφι κράτησε έως τις 8 το πρωί της επόμενης ημέρας με τον Σχοινουσιώτη δεξιοτέχνη του βιολιού να κλείνει με … Ρίζο (φωτογραφία Μαρία Λάσκαρη) και με όλο το ΔΣ να χορεύει στο ρυθμό του, την ξεχωριστή παράσταση και έχοντας συμπληρώσει σχεδόν οκτάωρο .. εργασίας.

Ο ενθουσιασμός των παρευρισκόμενων κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα και ανάμεσα στους θαμώνες ξεχώρισαν και λόγω παρουσιαστικού ο νέος Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός (με την οικογένειά του), ο αντιδήμαρχος Νίκος Σιδερής, αλλά και η παρέα του Αντιπεριφερειάρχη και Έπαρχου Νάξου, Γιάννη Μαργαρίτη…  Και χάσαμε τον … υπουργό που μέσα στον κυκεώνα των αυτοκινήτων δεν μπόρεσε να φτάσει ποτέ. Κι ας τον περίμενε η θέση του για αρκετές ώρες… Μέχρι και το ΣΔΟΕ έκανε την εμφάνισή του, τα βρήκε όλα καλώς καμωμένα και έφυγε…

Και σήμερα, έρχεται η Μαρία Μπουλαξή, ως πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Εγγαριτών Νάξου να εκφράσει την ικανοποίηση των Εγγαριτών για αυτή την μοναδική βραδιά. Να πει «ευχαριστώ» σε όσους έφτασαν και δεν ήταν λίγοι καθότι μιλάει για «τεράστια παρουσία κόσμου» αλλά και «συγνώμη» για όσους δεν «κατάφεραν να φτάσουν αφού η πρόσβαση ήταν δύσκολη λόγω αυξημένης κίνησης και περιορισμένου χώρου»

Και βέβαια, ένα μεγάλο .. ευχαριστώ, στους εθελοντές που παραδοσιακά είναι η ψυχή όλων αυτών των εκδηλώσεων…

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Κάτω από μια υπέροχη βραδιά με υπέροχους καλλιτέχνες, ένα από τα πιο επιτυχημένα πανηγύρια μας που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας , η φετινή γιορτή του 15 Αύγουστου πέρασε πλέον στο παρελθόν.

Η επιτυχία του αποδείχτηκε από την τεράστια παρουσία του κόσμου αλλά και την φανερή επιδοκιμασία του με την συμμετοχή του μέχρι τις πρωινές ώρες στο χορό και το τραγούδι.

Να ζητήσουμε βεβαίως και ένα συγνώμη σε αυτούς που ήρθαν και δεν μπόρεσαν να μπούνε (λόγω πληρότητας) αλλά και σε αυτούς που δεν κατάφεραν να φτάσουν αφού η πρόσβαση ήταν δύσκολη λόγω αυξημένης κίνησης και περιορισμένου χώρου.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους τους εθελοντές συγχωριανούς μας που όντως έκαναν ότι μπορούσαν, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια , ώστε αυτή η μεγάλη γιορτή να κυλήσει όσον το δυνατόν ομαλότερα για την εξυπηρέτηση του κόσμου.

Να ευχαριστήσουμε και τους χορηγούς που μας στήριξαν σε αυτή μας την προσπάθεια.

Επίσης πολλά οφείλουμε και τους ευχαριστούμε θερμά στους συγχωριανούς μας καλλιτέχνες  κα Λητώ Φλωράκη, και κ. Δημήτρη Μπουλουξή , που με την μουσικότητα τους και την παρουσία τους πλαισίωσαν με τον καλύτερο τρόπο και ανέδειξαν το πρόγραμμα.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Νίκο Οικονομίδη, την κα Κυριακή Σπανού και την Ορχήστρα τους για αυτό το όντως παραδοσιακό γλέντι που μας χάρισαν.

Εις το επανιδείν !!!!!!!!

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εγκαριτών Νάξου

Η Πρόεδρος Μ. Μπουλαξή

Γραμματέας: Μ. Πλιανού,

 Ταμίας Αθηνών: Ν. Φλωράκης

Αντιπρόεδρος Νάξου: Νεκ. Λεγάκης

 Ταμίας Νάξου: Γ. Καπετανάκης

Μέλη: Μ. Μαχαιριώτης,  Χρ. Πολυκρέτη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News