Νάξος - Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης: Χριστούγεννα 2019 στο εργαστήριο, αρχή από Δανακό

Ξεκινάμε από τα καλά νέα... Η έκθεση "υποθαλάσσιος βυθός της Νάξου" με τις επιζωγραφισμένες φωτογραφίες της Νίκης Ευελπίδου, Καθηγήτριας Πανεπιστημίου Γεωλογίας Αθηνών, έχουν στηθεί κανονικά, κάτω υπό την επίβλεψη της Φιλίππα Φλώρακα και από τις 3 Δεκεμβρίου και έως τις 31 του ίδιου μήνα, όσοι θέλουν να την δουν, δεν έχουν παρά να μεταβούν στο Μουσείο Παλαιοντολογίας - Γεωλογίας στην οδό Ούλοφ Πάλμε στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου όπου και βρίσκεται... 

Και πάμε στα καλύτερα.. Ετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα. Και τα οποία θα γίνουν με τον καλύτερο τρόπο στο Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης, Φιλίππα Φλώρακα - Γιάννη Χάλκου την προσεχή Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, μάλιστα θα έχουμε έναν ιδιαίτερο καλεσμένο ... Και όπως διαβάζουμε στη σχετική πρόσκληση "  Η γέννηση του Χριστού αναγεννά, φωτίζει, ανανεώνει, θυμίζει τις αξίες, την σημασία, την ουσία της ζωής. Τα παιχνίδια φτιαγμένα απο τη φύση με τον απλό τρόπο, τον ευφυή των ανθρώπων που χρησιμοποιούν σαν γνήσιοι καλλιτέχνες τη φύση ως συμπλήρωμα της καθημερινότητας τους. Ο φίλος μας Βαγγέλης Κορρές απο την Κωμιακή οργανοποιός, τσαμπουνοπαίχτης, κατασκευαστής παιχνιδιών την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στο εργαστήριο στις 7.00 το απόγευμα σε ανοιχτό εργαστήριο για τους γονείς και τα παιδιά θα κατασκευάσουν μαζί του παραδοσιακά παιχνίδια και θα παίξουν Μπόλια,είσοδος ελεύθερη".

Υπάρχει όμως και μία ακόμη δράση... Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στον Δανακο.Εκει που η φύση συναντά την Τέχνη. 12.00μμ ραντεβού στον Δανακο, να περπατήσουμε στις Βελανιες με τα καλάθια μας, να μαζέψουμε βελανίδια που θα «χρησιμοποιήσουμε» στο ανοιχτό εργαστήριο με το Βαγγέλη Κορρέ Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στο εργαστήριο.