Νάξος - Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης: Συνάντηση (13/04) με την Νίκη Ευελπίδου

Μϊα πολύ δυνατή συνεργασία και μάλιστα με φόντο τη Νάξο και με σημείο αναφοράς τα παιδιά... Από τη μία έχουμε το "Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης" των Φιλίππα Φλώρακα και Γιάννη Χάλκου κι από την άλλη την αγαπημένη καθηγήτρια Γεωλογίας Νίκη Ευελπίδου. Αμφότεροι, χρησιμοποιούν τη λέξη "Νάξος" και "ευφραίνεται" η καρδιά τους... Και τώρα για μία ημέρα ενώνουν τις δυνάμεις τους.. Το Σάββατο 13 Απριλίου. Στο Εργαστήρι που βρίσκεται στη Χώρα της Νάξου. Και θέμα συνάντησης δεν είναι άλλο από το Περιβάλλον και η υποθαλάσσια ζωή του νησιού... 

Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου: "Το Εργαστήριο Παιδικής Τέχνης σε συνεργασία με τη Νίκη Ευελπίδου θα παρουσιάσουν το Σάββατο 13/4 και ώρα 11.00 την υποθαλάσσια ζωή της Νάξου.

Η Νίκη Ευελπίδου είναι καθηγήτρια στο τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ερευνητικό της έργο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει 270 και πλέον δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Είναι μια συναντησή που τιμά και αναδεικνύει την ομορφιά του τόπου, με το επιστημονικό πρήσμα την Νίκης και με την ζωγραφική των παιδιών του εργαστηρίου.

Μεγάλη τιμή να την φιλοξενεί το εργαστήριο, σε μία συνεργασία που θα διαρκέσει.  Σας περιμένουμε το Σάββατο...."

Μάλιστα, αναφορά στη δράση κάνει και η Νίκη Ευελπίδου με ...τιτίβισμα όπου αναφέρει " Είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά το έργο που γίνεται στο εργαστήριο Παιδικής Τέχνης, και θα θαυμάσω το αποτέλεσμα που έχει στην ψυχή των παιδιών μας. Είναι μεγάλη χαρά για εμένα η συνεργασία αυτή και τιμή μου που τα παιδιά, το μέλλον μας, θα ταξιδέψουν μέσα από τις φωτογραφίες μου στον υποθαλάσσιο χώρο του νησιού μας και θα τον αποτυπώσουν με τη σειρά τους, μέσα από τα δικά τους μάτια. Συγχαρητήρια Φιλιώ, για την ιδέα σου αυτή!"

Αναμονή για το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, έστω και για μερικές ώρες