Νάξος - Φεστιβάλ Νάξου: Ακύρωση εκδήλωση (24/07) στα Υρια

Αχ αυτός ο κορωνοϊος... Χτύπησε και το Φεστιβάλ Νάξου... Φέτος συμπληρώνει 21 χρόνια και με επίκεντρο τον Πύργο Μπαζαίου στο Σαγκρί έχει επιστρατεύει όλα τα γνώριμα στοιχεία του, τις πρωτότυπες αναθέσεις, την καλλιτεχνική αρτιότητα, την οργανωτική εμπειρία και την ανοιχτή συμβιωτική σχέση με την τοπική κοινωνία για να δημιουργήσει ένα πολύπλευρο και πολυπληθές πολιτιστικό πρόγραμμα, ικανό να προσφέρει ψυχαγωγία και παιδεία στο κοινό όλων των ηλικιών, μαζί με αναζωογόνηση στην τοπική οικονομία και την καλλιτεχνική κοινότητα.. 

Από την 27 Ιουνίου με μία ιδιαίτερη, πρωτοποριακή έκθεση, έχει ξεκινήσει την φετινή χρονιά και τον Νίκο Μόσχου σε μία ξεχωριστή έκθεση...  Δεκαοχτώ έργα ζωγραφικής του, νέα αλλά και παλαιότερα, κάποια προερχόμενα από Ιδιωτικές Συλλογές και τη Γκαλερί Ζουμπουλάκη, μαζί και δύο γλυπτά, που για πρώτη φορά φιλοτεχνεί ο καλλιτέχνης, παρουσιάζονται έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2021 στον Πύργο Μπαζαίου.

Ομως, η πρώτη παράσταση δεν θα γίνει... Αναφερόμαστε στην καθιερωμένη παρουσία στον αρχαιολογικό χώρο των Υρίων, όπου ήταν προγραμματισμένη δράση με σύγχρονο χορό και με τον χορογράφο και διευθυντή της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης, Δάφνις Κόκκινο να οδηγεί τους δευτεροετείς σπουδαστές της Σχολής σε μια εκδήλωση που θα μας κρατούσε σε εγρήγορση... Ομως, ο κορωνοϊός έκανε το θαύμα του.. Και η εκδήλωση το προσεχές Σάββατο 24 Ιουλίου ακυρώνεται..

Οπως διαβάζουμε:  Η παράσταση σύγχρονου χορού της Κρατικής Σχολής Χορού προγραμματισμένη για το Σάββατο 24/07/2021, ώρα 20:00, στον Αρχαιολογικό χώρο στα Ύρια, με ελεύθερη είσοδο, ακυρώνεται λόγω κρούσματος κορονοϊού στην καλλιτεχνική ομάδα. The National School of Dance in Naxos /Contemporary dance performance at Yria on Saturday, July 24 2021 is cancelled due to Covid-19.

 

Το υπόλοιπο πρόγραμμα 

Στον Πύργο Μπαζαίου

27/07 Τρίτη|21:30|Το τραγούδι της Κυρα-Δομνίτσας

Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μουσική σύνθεση–τραγούδι: Μάρθα Μαυροειδή. Κείμενο: Μάρω Βασιλειάδου. Σκηνοθεσία: Μαρία Μαγκανάρη. Ερμηνεία: Σύρμω Κεκέ. Συμμετέχει το γυναικείο φωνητικό σύνολο chórεs και εξαμελής ορχήστρα. Είσοδος 20€

13/08 Παρασκευή |21:30| Ρεμπώτικα

Μουσική παράσταση με τους Μιχάλη & Παντελή Καλογεράκη. Guest: Λένα Κιτσοπούλου. Μαζί τους οι μουσικοί: Στράτος Γκριντζάλης, μπουζούκι, μαντολίνο &Αλέξης Στενάκης, κλαρινέτο, πιάνο. Είσοδος 15€

28/08 Σάββατο |21:30| Ιστορίες του λιμανιού

Μανώλης Πάππος, μπουζούκι. Βασίλης Ρακόπουλος, κιθάρα. Χάρης Λαμπράκης, νέι. Θάνος Χατζηαναγνώστου κρουστά. Φωνή: Νανά Μπινοπούλου. Είσοδος 15€ 

Χώρος:

- Πύργος Μπαζαίου: 12ο χλμ. Οδού Χώρας Νάξου-Αγιασσού | Τ. 22850 31402

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τηρώντας τα μέτρα και τις συστάσεις που εξακολουθούν να ισχύουν για την αποφυγή της εξάπλωσης της Covid-19 και υποχρεωτική χρήση μάσκας προσώπου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News